zondag 31 december 2017

Laatste post van 2017

31 december 2017 ... de allerlaatste dag van dit jaar ... alweer een jaar voorbij ... de tijd vliegt!


Een jaar waarin weer veel gebeurd is: van leuk tot minder leuk. Ik voel me heel dankbaar dat ik kan zeggen dat de mooie dingen de overhand hadden. Of zou het misschien zo zijn dat ik de mooie dingen meer koester en onthoud? Zoiets als positief ingesteld zijn? ;-) Hoe dan ook ... dank je wel 2017 ... je was een fijn jaar.

Ook heel veel dank aan jullie, die mijn berichtjes lazen, die een reactie achterlieten, die mij mailden. Een dank je wel aan al die bloggers, die mij inspireerden met hún blogposten. Zo leuk om elkaar te inspireren!


Naaien, haken, koken, bakken en freubelen ... in 2017 voegde ik daar breien aan toe. Tijdens onze vakantie in Denemarken breide ik een sjaal en muts. Verderop in de zomervakantie een kussen, in de herfst nog een sjaal en mijn volgende breiwerkje is bijna klaar. Daarover meer in het nieuwe jaar. 


Op de valreep in dit oude jaar kreeg ik nog een verlaat verjaardagscadeau. Toen wij in ons tijdelijke huis woonden anderhalf jaar geleden had ik als wens een keukenmachine. We besloten de wens in vervulling te laten gaan als we in ons nieuwe huis woonden. Het was er nog niet van gekomen, maar sinds gistermiddag staat er een nieuwe aanwinst op ons aanrecht. 


Natuurlijk "moest" hij direct getest worden ... ;-). Ik had ergens gelezen dat je van oliebollenmix heel lekker krentenbrood kan maken. Nu heb ik normaal gesproken geen oliebollenmix in huis. Een jaarlijkse traditie is oliebollen bakken bij mijn ouders thuis. We gaan dan altijd met losse ingrediënten aan de slag om zelf een mooi oliebollenbeslagje te maken. Heel gezellig en reuze lekker. Toch kocht ik een zak oliebollenmix, want ik was benieuwd naar het krentenbrood.


 • In mijn keukenmachine deed ik 500 gram oliebollenmix met 300 ml lauw warm water, 1 tl kaneel en 1 el zonnebloemolie. Ik liet de machine een mooi deegje kneden in ongeveer een kwartier. Als je een mooi vliesje kunt maken (net als bij een kauwgombal) dat niet scheurt, is het deeg voldoende gekneed.
 • Nadat het deeg 20 minuten gerust had, mengde ik er met de hand 375 gele en donkere (gewelde en gedroogde) rozijnen door. Dit liet ik daarna 1 uur rijzen. 
 • Vervolgens vormde ik er twee kleine broden van en liet dit nogmaals 1 uur rijzen in twee cakeblikken. 
 • Na 45 minuten op 180 graden Celcisus (hete lucht) haalde ik twee heerlijk krentenbroodjes uit de oven.


Mmmmm ... dit gaan we vaker doen!


Ik wens jullie een heel goede jaarwisseling toe en voor 2018 heel veel mooie momenten om van te genieten! Tot gauw!

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie broodjes zijn het geworden. Smaakt vast erg lekker zo te zien. Goed gelukt!
  Mooi zo'n keukenhulp, geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor jullie ook het allerbeste in 2018.
  Ik ben geen bakster, maar die oliebollenmix gebruik ik al jaren voor een heerlijk krentenbrood. Niet met jouw recept, misschien ga ik dat dit jaar maar eens gebruiken. Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zien die er lekker uit!!!!! Krijg er gewoon trek van.
  Voor jullie een heel gezond, mooi en vooral creatief 2018.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...