Doorgaan naar hoofdcontent

Hulpsint, Dichtpiet en Knutselpiet


In de afgelopen twee weken waren Hulpsint, Dichtpiet en Knutselpiet actief hier in huis. Beide kinderen hadden lootjes getrokken op school. Gezellig aan de slag geweest samen!


Wat ze zelf konden, deden ze zelf. Af en toe een handje helpen. Sommige leuke ideeën waren wat minder goed uit te voeren door kinderhanden. Heel vervelend ... ik mocht ook wat doen ... joepie ;-).


Het patroon voor deze stoffen bal vond ik hier. (Ook leuk als verjaardagscadeau!)

Ik heb me verbaasd over hun dichttalenten. Dochterlief hielp ik een beetje op weg. "Wat rijmt er op ...?" en wat zou je nog meer over het kind kunnen schrijven? Terwijl ik dochterlief aan het helpen was, deed zoonlief allerlei ideeën op en typte zo helemaal zelf een heel gedicht bij elkaar op de laptop. Kleintjes worden groot ...Thuis vierden we in het weekend Sint samen met andere familieleden. Zonder surprises (dat komt vast nog wel de komende jaren), maar mét cadeautjes èn gedichten. "Toch niet weer zo'n lang gedicht?" Ook hun geduld werd op de proef gesteld. De spelregels (die de kids zelf bedacht hadden) waren: eerst het gedicht voorlezen en dan het cadeautje uitpakken. Hahaha ... Gezellig, dat was het zeker!

En vandaag Sint op school gevierd, dus nu mogen de foto's online ;-). De ontvangers waren er blij mee. Zoon- en dochterlief zijn ook verwend met een mooie piano en Lego-pop als surprises en leuke cadeautjes. Boffen!

Fijne (Sinterklaas)avond allemaal!

Reacties

 1. Vroeger was ik altijd blij als die beste man weer vertrok naar Spanje (kinderen werden altijd zoooooo druk), maar nu ze ouder zijn kan ik er steeds meer van genieten, zo'n leuke tijd!
  Je kinderen hebben prachtige surprises gemaakt zeg, heel veel zorg en liefde zit erin, dat zie je zo.
  Leuk dat ze zelf oom iets moois kregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om samen zo creatief bezig te zijn! Het zijn mooie surprizes geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke surprises maakten je kinderen. Ze hebben vast de creativiteit van hun moeder! En wat fijn dat ze ook leuks terugkregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je misschien ook een patroon van het judopakje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag,
   Leuke vraag. Ga je ook een surprise voor een judo-fan maken? Ik heb geen patroon. Ik tekende op het gevoel een voor- en achterpand met aangeknipte mouwen. Bij het voorpand zorgde ik voor een overslag. Misschien kun je verder met deze tips? Succes.
   Groetjes, Ilse

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s