dinsdag 5 december 2017

Hulpsint, Dichtpiet en Knutselpiet


In de afgelopen twee weken waren Hulpsint, Dichtpiet en Knutselpiet actief hier in huis. Beide kinderen hadden lootjes getrokken op school. Gezellig aan de slag geweest samen!


Wat ze zelf konden, deden ze zelf. Af en toe een handje helpen. Sommige leuke ideeën waren wat minder goed uit te voeren door kinderhanden. Heel vervelend ... ik mocht ook wat doen ... joepie ;-).


Het patroon voor deze stoffen bal vond ik hier. (Ook leuk als verjaardagscadeau!)

Ik heb me verbaasd over hun dichttalenten. Dochterlief hielp ik een beetje op weg. "Wat rijmt er op ...?" en wat zou je nog meer over het kind kunnen schrijven? Terwijl ik dochterlief aan het helpen was, deed zoonlief allerlei ideeën op en typte zo helemaal zelf een heel gedicht bij elkaar op de laptop. Kleintjes worden groot ...Thuis vierden we in het weekend Sint samen met andere familieleden. Zonder surprises (dat komt vast nog wel de komende jaren), maar mét cadeautjes èn gedichten. "Toch niet weer zo'n lang gedicht?" Ook hun geduld werd op de proef gesteld. De spelregels (die de kids zelf bedacht hadden) waren: eerst het gedicht voorlezen en dan het cadeautje uitpakken. Hahaha ... Gezellig, dat was het zeker!

En vandaag Sint op school gevierd, dus nu mogen de foto's online ;-). De ontvangers waren er blij mee. Zoon- en dochterlief zijn ook verwend met een mooie piano en Lego-pop als surprises en leuke cadeautjes. Boffen!

Fijne (Sinterklaas)avond allemaal!

3 opmerkingen:

 1. Vroeger was ik altijd blij als die beste man weer vertrok naar Spanje (kinderen werden altijd zoooooo druk), maar nu ze ouder zijn kan ik er steeds meer van genieten, zo'n leuke tijd!
  Je kinderen hebben prachtige surprises gemaakt zeg, heel veel zorg en liefde zit erin, dat zie je zo.
  Leuk dat ze zelf oom iets moois kregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om samen zo creatief bezig te zijn! Het zijn mooie surprizes geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke surprises maakten je kinderen. Ze hebben vast de creativiteit van hun moeder! En wat fijn dat ze ook leuks terugkregen.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...