zondag 10 december 2017

It's beginning to look al lot like Christmas #2


Gezellig om jullie reacties op mijn vorige blogpost te lezen. Leuk hoor! Er is nog meer kerst-leuks liet ik weten. Het paste niet allemaal in één post ;-). Eén van jullie dacht te weten wat het zou zijn ... ben benieuwd of je dit in gedachten had ...


Net als vele anderen - merkte ik op Instagram - stond het haken van een kerststal al een tijdje op mijn wensenlijstje. Ieder jaar was het eerder Kerst dan mijn handen konden haken. Dit jaar begon ik al op tijd te neuzen op Pinterest op zoek naar een mooie kerststal om te haken. Het liefst zo eenvoudig mogelijk, want daar houd ik van. Via een nieuwsbrief van Wolplein viel mijn oog op het boekje "De gehaakte kerststal". Mooie, eenvoudige kerstfiguren met een kegel als basis. Dat was wat ik zocht!


Natuurlijk gaf ik mijn eigen draai eraan. Hahaha ... it's me! Een tweetal garenpakketjes met mini katoenen bolletjes waren mijn kleurenpalet. In plaats van kralen koos ik voor geborduurde oogjes. Voor de kribbe haakte ik van een ovaaltje een voerbak met echte stro erin.


Vorig jaar timmerde zoonlief samen met opa een mooie kerststal. Het leek mij zo leuk om deze als stal voor mijn gehaakte figuren te gebruiken. Natuurlijk vroeg ik netjes toestemming aan zoonlief. Ja, ik mocht hem gebruiken en hij mocht ook wit worden. De enige eis was dat hij hem zelf wit mocht verven. Wederom ging hij met opa aan de slag met de witte krijtverf. Dank je wel, mannen!


Mijn Sintcadeautjes maken het tafereeltje compleet. Hulpsint kocht een mooie kaarsenstandaard met kaarsen en Knutselpiet zaagde mooie boompjes voor mij. Helemaal blij ben ik!


Naast de gehaakte kerstballen en kerststal nog meer gezellige hoekjes in huis gemaakt. Zo leuk om te doen in deze tijd van het jaar. 


Onze zithoek kreeg een make-over met een nieuw vloerkleed en nieuwe tafeltjes. Boffen! Kerst op de eetkamertafel ...


... Kerst in de keuken ...


... en Kerst op de slaapkamer van dochterlief!Ze bedacht het zelf: haar kerstboompje in een mandarijnenkistje met een mooi kerstservet en het potje met (nep)waxinelichtje en takje groen eraan.

5 opmerkingen:

 1. Wat een fraai kerst huis, gezellig hoor. Fraai gedaan. Dochterlief ook de slaapkamer in kerst sfeer, al een echte styliste.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een sfeervol huis. Echt genieten voor jullie én voor ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je het gezellig gemaakt thuis! De kerstfiguurtjes in combinatie met de kerststal is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, jij bent druk geweest, of beter, JULLIE zijn druk geweest.
  Nee, dit had ik niet in gedachten, een eigen gehaakte Kerststal.
  En ik vind hem "LEUK"!!!!!!
  Hele mooie kleurtjes en eenvoudige figuurtjes, dat maakt het prachtig.
  En de stal op zich.....héél knap gemaakt èn geschilderd. Talentje hoor, die zoon van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, zo leuk!!! Heel mooie kerstfiguurtjes! En al de andere decoratie is ook top!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...