Doorgaan naar hoofdcontent

Fruittasjes op "Dag van de leraar"

Een cadeautje voor mijn collega's op "Dag van de leraar" ... een kleine blijk van waardering voor het fantastische werk dat zij verrichten. 


Velen van jullie weten wel dat ik een fruittasje heb en ook wel eens fruittasjes cadeau heb gedaan. De tasjes voer ik met geplastificeerd katoen, zodat je ze binnenin vochtig af kan nemen als dat nodig is. 


Voor mijn collega's naaide ik ook duurzame fruittasjes. Veel beter dan iedere dag een nieuw plastic zakje om je fruit. Ik knipte theedoeken - die ik ooit eens bij de Ikea kocht - in vieren. Deze tasjes voerde ik niet. Omdat ik niet van half werk houd, werkte ik de naden mooi af met de locker. Om de voorkomen dat de collega's straks na de pauze er met het verkeerde fruittasje van doorgaan, voorzag ik de tasjes met texielverf van de eerste letter van hun naam. 


Een appel erin en een mooi kaartje met passende woorden eraan. De appel staat symbool voor kennis, groei en ontwikkeling. En natuurlijk ook voor veel gezondheid voor hen allemaal! Reacties

 1. Hoe bedenk je het. Wat een leuke en handige cadeautjes. De zakjes zijn echt praktisch en na gebruik gewoon even te wassen. Zo blijft het hygiënisch en goed voor het milieu. En dat gewoon van handdoeken. Ik ga jouw voorbeeld volgen.

  Groetjes en fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen dat je ook hiermee aan de slag gaat! Elkaar inspireren is zo leuk in blogland.
   Groet, Ilse

   Verwijderen
 2. Wat een pracht cadeautjes. Top gedaan. Verwennerij voor de collega's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk waren ze verrast: wat een geweldig leuke tasjes maakte je.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je toch en lieverd, om dit te maken voor je collega's!!
  Het staat ook nog eens heel erg leuk.
  Die letters zijn natuurlijk hartstikke handig, want iedereen heeft zijn tasje vast dagelijks bij zich!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks!
   Morgen ben ik weer op 't werk. Ben benieuwd of ik tasjes zie ;-)
   De reacties waren enthousiast en dat allen al is erg leuk.

   Verwijderen
 5. Wat een verwennerij, Je hebt ze er een plezier mee gedaan. de aandacht dat is al een cadeau. gr Marleen

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes!


Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier). Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-).


Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje.


Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes.


Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren). Dus haakte ik nog meer poppetjes ... Heel …

Voetbalfeestje

We hebben goed gescoord vanmiddag! Want wat was het een leuk voetbalfeestje. Zoonlief boft maar met zulke gezellige, lieve klasgenootjes. Vorige week bezorgde hij deze uitnodigingen bij hen thuis.


Vanmiddag uit school smulden we samen van bolletjes met knackworst. Alles ging op! Met de goed gevulde buiken gingen we punten scoren in de achtertuin: dribbelen, flessenvoetbal, slalomestafette en binnen deden we blaasvoetbal. Tijd voor wat drinken met een lekkere cupcake. (Het recept vind je onderaan dit blogje.)Daarna knutselden we een voetbalstadion. Een groot succes! Jammer dat de tijd voorbij vloog, want ze hadden nog wel veel langer willen knutselen. Het idee komt van hier. Wij gebruikten dunne stokjes van de bouwmarkt en kleedden de doos verder nog aan met publiek, een scheidsrechter en een scorebord (met wasknijper om de puntentelling bij te kunnen houden).

Vervolgens een wedstrijdje voetballen op het voetbalveldje om de hoek. Als afsluiting was het "kantinetijd" met sportdr…

Nieuw begin ...

Het is hier wat rustig ... goed gevulde werkweken nu de zomervakantie in aantocht is. Net als ieder jaar en dit jaar nog een beetje extra. Er zijn vast meer mensen waarbij dat zo gaat, toch? Veel zaken die nog afgerond moeten worden voor die welverdiende (zomer)vakantie begint.


Dit jaar ben ik èn veel dingen aan het afronden èn ik sta met één been in mijn nieuwe baan. Per 1 augustus maak ik een "nieuw begin" op een andere werkplek. Niet omdat het moet (ik heb het heel goed naar mijn zin op mijn huidige werkplek en hoef niet weg), maar omdat het kan! Ik heb er heel veel zin in. Mijn voorganger gaat met pensioen, dus ben ik nu wat dagen extra aan het werk, zodat de belangrijkste zaken overgedragen kunnen worden.


De naaimachine staat even stil. Tijd om eventjes tussendoor te haken en breien neem ik wel hoor ;-). Dat lukt ook goed voor een kort momentje. Hoewel er echt nog wel half-af-projecten liggen, maakte ik ook op haakgebied een "nieuw begin". Na het laten zien van …