zaterdag 12 oktober 2019

High tea feestje

Wat was het gezellig gistermiddag! Dochterlief nodigde alle meisjes uit haar groep uit om alvast haar 10e verjaardag te vieren. Ze hoefde niet lang na te denken over wat ze wilde doen op haar feestje. "Ze vonden twee jaar geleden de high tea zo leuk, mama, zullen we dat weer doen?" Geniaal zo'n dochter met goede ideeën ;-). Als uitnodiging maakten we grote theezakjes. Van dunne stof naaide ik zakjes, deze vulden we met losse thee. Op het kaartje waar normaal gesproken het merkje en/of smaakje thee staat, zetten wij de uitnodigingstekst.Samen bedachten we welke hapjes we wilden maken met de meiden. Ik printte plaatjes uit. Dochterlief schreef binnenin welke ingrediënten er nodig waren. 
Bij Ikea kochten we theemokken. Porseleinverf zochten we bij de plaatselijke hobbywinkel uit. Stokjes uit de schuur bij opa en onszelf om te kunnen stippen. De ene helft begon met het stippen op de theemokken en de andere helft ging in de keuken aan de slag. Ze genoten allemaal volop. Wie iets lekkers klaar had, gaf het zelf een mooi plekje op tafel. Leuk ook hoe ieder meisje drie dezelfde kleuren verf gebruikte en er toch 7 verschillende mokken ontstonden.Daarna gezellig aan tafel met z'n allen. Thee uit deftige kopjes die ik twee jaar geleden bij de kringloop scoorde. Heerlijke zelfgemaakte hapjes en een heleboel geklets van de meiden.


Ze vonden het allemaal heel erg leuk. Dochterlief genoot volop en lag 's avonds moe, maar heel voldaan in haar bed nog na te genieten ...Inmiddels begint het hier in huis heerlijk te ruiken. Er staat een appeltaart in de oven. Morgen wordt ze echt 10 jaar. Omdat zoonlief over twee weken jarig is, vieren we beide verjaardag volgende week zondag. Jarig zijn op zondag zonder taart is natuurlijk een beetje kaal, dus vanmiddag weer gezellig samen in de keuken gestaan, zodat we morgen kunnen smullen van koffie en thee met appeltaart!

3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je dochter!!
  Onze zoon is vandaag ook jarig, hij wordt 20 en is nu aan het werk.....
  4.15 opgestaan vanmorgen, tja.
  Maak er een mooie dag van, gaan wij ook doen.
  Eet smakelijk van jullie lekkere taart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er weer heerlijk en hyggeligt uit. En de uitnodigingen vind ik helemaal geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er supergezellig uit! Wat een leuk idee van dochterlief. Genieten!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...