Doorgaan naar hoofdcontent

High tea feestje

Wat was het gezellig gistermiddag! Dochterlief nodigde alle meisjes uit haar groep uit om alvast haar 10e verjaardag te vieren. Ze hoefde niet lang na te denken over wat ze wilde doen op haar feestje. "Ze vonden twee jaar geleden de high tea zo leuk, mama, zullen we dat weer doen?" Geniaal zo'n dochter met goede ideeën ;-). Als uitnodiging maakten we grote theezakjes. Van dunne stof naaide ik zakjes, deze vulden we met losse thee. Op het kaartje waar normaal gesproken het merkje en/of smaakje thee staat, zetten wij de uitnodigingstekst.Samen bedachten we welke hapjes we wilden maken met de meiden. Ik printte plaatjes uit. Dochterlief schreef binnenin welke ingrediënten er nodig waren. 
Bij Ikea kochten we theemokken. Porseleinverf zochten we bij de plaatselijke hobbywinkel uit. Stokjes uit de schuur bij opa en onszelf om te kunnen stippen. De ene helft begon met het stippen op de theemokken en de andere helft ging in de keuken aan de slag. Ze genoten allemaal volop. Wie iets lekkers klaar had, gaf het zelf een mooi plekje op tafel. Leuk ook hoe ieder meisje drie dezelfde kleuren verf gebruikte en er toch 7 verschillende mokken ontstonden.Daarna gezellig aan tafel met z'n allen. Thee uit deftige kopjes die ik twee jaar geleden bij de kringloop scoorde. Heerlijke zelfgemaakte hapjes en een heleboel geklets van de meiden.


Ze vonden het allemaal heel erg leuk. Dochterlief genoot volop en lag 's avonds moe, maar heel voldaan in haar bed nog na te genieten ...Inmiddels begint het hier in huis heerlijk te ruiken. Er staat een appeltaart in de oven. Morgen wordt ze echt 10 jaar. Omdat zoonlief over twee weken jarig is, vieren we beide verjaardag volgende week zondag. Jarig zijn op zondag zonder taart is natuurlijk een beetje kaal, dus vanmiddag weer gezellig samen in de keuken gestaan, zodat we morgen kunnen smullen van koffie en thee met appeltaart!

Reacties

 1. Gefeliciteerd met je dochter!!
  Onze zoon is vandaag ook jarig, hij wordt 20 en is nu aan het werk.....
  4.15 opgestaan vanmorgen, tja.
  Maak er een mooie dag van, gaan wij ook doen.
  Eet smakelijk van jullie lekkere taart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er weer heerlijk en hyggeligt uit. En de uitnodigingen vind ik helemaal geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er supergezellig uit! Wat een leuk idee van dochterlief. Genieten!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes!Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier). Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-).Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje.Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes.Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren). Dus haakte ik nog meer poppetjes ... Heel …

Voetbalfeestje

We hebben goed gescoord vanmiddag! Want wat was het een leuk voetbalfeestje. Zoonlief boft maar met zulke gezellige, lieve klasgenootjes. Vorige week bezorgde hij deze uitnodigingen bij hen thuis.


Vanmiddag uit school smulden we samen van bolletjes met knackworst. Alles ging op! Met de goed gevulde buiken gingen we punten scoren in de achtertuin: dribbelen, flessenvoetbal, slalomestafette en binnen deden we blaasvoetbal. Tijd voor wat drinken met een lekkere cupcake. (Het recept vind je onderaan dit blogje.)Daarna knutselden we een voetbalstadion. Een groot succes! Jammer dat de tijd voorbij vloog, want ze hadden nog wel veel langer willen knutselen. Het idee komt van hier. Wij gebruikten dunne stokjes van de bouwmarkt en kleedden de doos verder nog aan met publiek, een scheidsrechter en een scorebord (met wasknijper om de puntentelling bij te kunnen houden).

Vervolgens een wedstrijdje voetballen op het voetbalveldje om de hoek. Als afsluiting was het "kantinetijd" met sportdr…

Een beter milieu ... #2

En dan is het alweer mei. We genoten van een heerlijke vakantie. Vooral thuis, maar ook in kleine beetjes buitenshuis. De tennislessen van zoonlief gingen weer van start. Voor een dagelijkse portie beweging fietste ik gezellig met hem mee. Tot aan de parkeerplaats. Verder niet. Ik naaide heel veel. De foto's moeten nog gemaakt worden. Binnenkort meer. Ook genoten we van een kopje koffie in het zonnetje of aan de keukentafel op de dagen dat de zon iets minder hard scheen. De kinderen kregen een opblaasboot. Daarmee was de vakantie in onze eigen achtertuin compleet! Nog bedankt trouwens voor jullie fijne reacties op deze blogpost. Erg leuk om te lezen!

Onder het motto "alle beetjes helpen" schreef ik twee maanden geleden deze blogpost

Ik breide er nog een "beetje" bij en zo ontstond deel 2. Ditmaal geen strepen in twee kleuren, maar strepen door twee verschillende steken te gebruiken. Geeft óók een leuk effect!

Zo breide ik dit vaatdoekje (op pen 3,5 mm met biolog…