Doorgaan naar hoofdcontent

Kruisje-nulletje van oude spijkerbroeken

We begonnen de vakantie met een feestje en eindigden de vakantie met een feestje. Broer en schoonzus zijn 12,5 jaar getrouwd en wij mochten dat met hun meevieren. Het was een heel gezellig feestje!


Twaalf-en-een-half jaar geleden kregen wij als bedankje een zakje borrelnoten mee aan het einde van hun bruiloft met de tekst "echt-genoten". Een leuke woordspeling voor het feit dat zij sinds die dag elkaars "echtgenoten" zijn en dat ze "echt genoten" hebben van die mooie dag toen. Het leek mij leuk om iets te geven met een knipoog naar hun bedankje van toen.


Zij en hun kinderen houden wel van een gezelschapsspelletje. Wat is er nou leuker dan gezellig een gezelschapsspelletje spelen, met een glaasje lekkers en borrelnootjes erbij? 


Op Pinterest kwam ik een foto tegen van een kruisje-nulletje-spelletje van oude spijkerbroeken. Zo werd het idee voor dit cadeautje geboren.


Mijn versie is heel anders geworden dan de versie die ik op Pinterest zag. Dat is nou zo leuk aan zelf iets maken. Je kunt het helemaal naar eigen inzicht doen. 


Aan de ene kant hun initialen en aan de andere kant vierkantjes die het speelbord weergeven. Het stiksel in een warme bruine kleur die mooi bij de spijkerstof past.


De kruisjes en nulletjes maakte ik van leer. Ieder vierkantje heeft aan de ene kant een kruisje en aan de andere kant een nulletje. Zo zijn ze dubbel inzetbaar. 


Erbij naaide ik een tasje van spijkerstof om het spel in te bewaren en om het makkelijk mee te nemen op vakantie. 


Een kaart met mooie woorden en een "gevulde envelop" maken het cadeautje compleet. Zoon- en dochterlief gingen ook aan de knutsel. Zo gingen wij met heel veel cadeautjes op stap.


Op de valreep naaide ik nog een nieuw jurkje voor mijzelf. Die komt de komende week hier nog voorbij!

Reacties

  1. Tjonge, jonge. Wat ben jij creatief. Weer een enig idee in een hele leuke uitvoering.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij kan zo creatief denken en daarbij ik nog je idee maken......
    Super, SUPER leuk is dit!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes!Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier). Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-).Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje.Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes.Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren). Dus haakte ik nog meer poppetjes ... Heel …

Voetbalfeestje

We hebben goed gescoord vanmiddag! Want wat was het een leuk voetbalfeestje. Zoonlief boft maar met zulke gezellige, lieve klasgenootjes. Vorige week bezorgde hij deze uitnodigingen bij hen thuis.


Vanmiddag uit school smulden we samen van bolletjes met knackworst. Alles ging op! Met de goed gevulde buiken gingen we punten scoren in de achtertuin: dribbelen, flessenvoetbal, slalomestafette en binnen deden we blaasvoetbal. Tijd voor wat drinken met een lekkere cupcake. (Het recept vind je onderaan dit blogje.)Daarna knutselden we een voetbalstadion. Een groot succes! Jammer dat de tijd voorbij vloog, want ze hadden nog wel veel langer willen knutselen. Het idee komt van hier. Wij gebruikten dunne stokjes van de bouwmarkt en kleedden de doos verder nog aan met publiek, een scheidsrechter en een scorebord (met wasknijper om de puntentelling bij te kunnen houden).

Vervolgens een wedstrijdje voetballen op het voetbalveldje om de hoek. Als afsluiting was het "kantinetijd" met sportdr…

Een beter milieu ... #2

En dan is het alweer mei. We genoten van een heerlijke vakantie. Vooral thuis, maar ook in kleine beetjes buitenshuis. De tennislessen van zoonlief gingen weer van start. Voor een dagelijkse portie beweging fietste ik gezellig met hem mee. Tot aan de parkeerplaats. Verder niet. Ik naaide heel veel. De foto's moeten nog gemaakt worden. Binnenkort meer. Ook genoten we van een kopje koffie in het zonnetje of aan de keukentafel op de dagen dat de zon iets minder hard scheen. De kinderen kregen een opblaasboot. Daarmee was de vakantie in onze eigen achtertuin compleet! Nog bedankt trouwens voor jullie fijne reacties op deze blogpost. Erg leuk om te lezen!

Onder het motto "alle beetjes helpen" schreef ik twee maanden geleden deze blogpost

Ik breide er nog een "beetje" bij en zo ontstond deel 2. Ditmaal geen strepen in twee kleuren, maar strepen door twee verschillende steken te gebruiken. Geeft óók een leuk effect!

Zo breide ik dit vaatdoekje (op pen 3,5 mm met biolog…