Doorgaan naar hoofdcontent

Fruittasje en cadeautjes

Fruit ... heerlijk! Ik ben een echt fruitmonster en bof met nog meer fruitliefhebbers hier in huis. Er worden hier heel wat fruitstukken genuttigd in een week. Ook naar mijn werk neem ik dan graag wat mee. Een appel los in de werktas (klik!) gaat prima, maar een kiwi geeft toch wat meer rommeltjes onderin de tas. Dus stopte ik 's morgens mijn fruit meestal in een plastic zakje om mee te nemen. 


Terwijl ik een cadeautasje naaide, bedacht ik mij dat zo'n tasje ook ideaal voor fruit zou zijn. En ... zoals dochterlief zo mooi zei: "Dit is wel heel duurzaam, mam!"


Voor de buitenkant nam ik een restje van het kuiken en de kussens


Binnenin gebruikte ik geplastificeerd katoen dat afneembaar is. Een restant van de verjaardagskroon


In de afgelopen weken maakte ik nog enkele cadeautjes. 
Verjaardagskalenders voor jarige juffen ...


... een knisper-label-doekje voor ons buurjongetje ...
... cadeautasjes (met een gevuld envelopje erin) voor jarigen ...... en een hartje voor op een verjaardagskaart. 


Een bijzondere verjaardagskaart, want ik stuurde hem naar iemand die ik nog nooit in het echt ontmoet heb. Aan het begin van dit jaar vroeg Daphne naar de verjaardagsdata van haar bloglezeressen, zodat zij een zelfgemaakte kaart kan sturen voor de verjaardag. Vorige week was Daphne zelf jarig en mocht ze een kaartje van mij ontvangen. Zo leuk om de volgende dag op haar blog te lezen (en zien) dat het kaartje goed overgekomen was!

Ik wilde voor haar een kaartje maken dat kenmerkend is voor mijn freubel-stijl. Ik maakte daarom een hartje van een oude spijkerbroek.

Jouw kaartje is hier ook gearriveerd hoor, Daphne! Heel veel dank voor je mooie kaart. Prachtig gemaakt. De kaart hangt al op ons kaartenrek. Morgen gaan we verjaardagstaartjes eten! 

Reacties

 1. Wat een supermooie creaties! Dat knisperdoekje voor het buurjongetje vind ik geweldig! En dat fruitzakje heel handig en mooi.
  Fijn weekend,
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een vrolijke, leuke kadootjes maakte je.
  En ik begrijp dat je vandaag jarig bent. Gefeliciteerd !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee zo'n fruitzakje. Daar krijg je zelfs minder grote liefhebbers mee aan het fruit! En....gefeliciteerd! Op naar weer een creatief jaar!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes!Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier). Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-).Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje.Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes.Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren). Dus haakte ik nog meer poppetjes ... Heel …

Een beter milieu ... #2

En dan is het alweer mei. We genoten van een heerlijke vakantie. Vooral thuis, maar ook in kleine beetjes buitenshuis. De tennislessen van zoonlief gingen weer van start. Voor een dagelijkse portie beweging fietste ik gezellig met hem mee. Tot aan de parkeerplaats. Verder niet. Ik naaide heel veel. De foto's moeten nog gemaakt worden. Binnenkort meer. Ook genoten we van een kopje koffie in het zonnetje of aan de keukentafel op de dagen dat de zon iets minder hard scheen. De kinderen kregen een opblaasboot. Daarmee was de vakantie in onze eigen achtertuin compleet! Nog bedankt trouwens voor jullie fijne reacties op deze blogpost. Erg leuk om te lezen!

Onder het motto "alle beetjes helpen" schreef ik twee maanden geleden deze blogpost

Ik breide er nog een "beetje" bij en zo ontstond deel 2. Ditmaal geen strepen in twee kleuren, maar strepen door twee verschillende steken te gebruiken. Geeft óók een leuk effect!

Zo breide ik dit vaatdoekje (op pen 3,5 mm met biolog…

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ...

Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk!


Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht.


Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken.


Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen. 
De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-speelveld". Aan de tas hing ik een kaart…