donderdag 24 mei 2018

Voor 2 dreumesen, 1 peuter en 1 tiener


Het begon met de korte broek voor zoonlief. Een paar weken geleden zag ik een leuk stofje in de stoffenwinkel op fietsafstand van ons huis. Ik wist niet meer precies hoeveel stof ik nodig had ... zijn vorige twee shorts naaide ik een jaartje geleden ... dus nam ik maar een hele meter mee. Zeker genoeg en ach, dan kon ik misschien ook nog wel een short voor het zoontje van een vriendin naaien.


Toen de patroondelen eenmaal op de stof lagen, zag ik nog meer mogelijkheden ... In het verjaardagsweekend van de peuter, waren een neefje en buurjongetje ook jarig. Zouden er nog meer korte broeken uit de lap passen? 


Nog 1 mini-short paste prima. Twee werd iets te veel van het goede ;-). Voor ons buurjongetje zou ik een ander cadeautje bedenken.


De broek voor zoonlief vorderde, hij keurde het tevreden goed en vroeg zich af of ik ook een T-shirt van deze stof kon naaien. Dat leek hem wel gaaf. Een 10-jarige met wensen voor zelfgemaakte kleding ... zulke wensen kan ik niet weerstaan ... Dus hup, op de fiets naar de stoffenwinkel. Een gelukje dat ik deze stof zo dichtbij huis scoorde.


En ja hoor, er zat nog een meter stof op de rol. Je raadt het misschien al ... dat wordt niet alleen een T-shirt erbij. Ik naaide ook nog een korte broek voor ons buurjongetje. En zo liggen er nu 4 korte broeken: 1 voor een tiener, 1 voor een peuter, de 3e en 4e voor 2 dreumesen.


Hopelijk passen de broeken en vallen ze in de smaak!

Patroon: short Robin (Made by Orange)
Stof: Stoffenkraam


3 opmerkingen:

  1. En zo maak je ineens héél veel kindjes blij met een leuke korte broek!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt dus een shortenfabriekje :-) Knap hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig gedaan, veel blije jongens en wellicht moeders!!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...