zaterdag 19 mei 2018

Isa-dress en citroentasje

Het Isa-patroon kent geweldig leuke variaties. Ze vragen erom om uitgeprobeerd te worden ... 


Na de Isa-sweater voor mijzelf en die voor dochterlief, ging ik nu aan de slag met de Isa-dress. Een heel leuke, sportieve jurk!


Naast de colorblock in het voorpand paste ik de colorblock nu ook in de mouw toe. (Eén van die leuke variaties!) Voor dochterlief mocht het ook zonder ;-), maar ik wilde graag deze variant testen.


De stof is van "Verzot op stof" net als de vorige keer


Heel blij met het resultaat. Eens even bedenken welke varianten ik nog meer ga maken ...


Niet alleen ik zit in een naai-flow. Ook dochterlief ging met naald en draad aan de slag. In de vakantie kreeg ze het tijdschrift "Katrien". Op de pagina "Hippe tips" viel haar oog op een klein tasje in de vorm van een citroen. 


Zo'n tasje leek haar wel wat. Misschien kan ik dat wel zelf maken ... Ze dook de kast in voor wat lapjes vilt, pakte een schoteltje, pen, schaar en ging aan de slag.


Eerst wilde ze haar naaimachine op tafel zetten. Maar borduren (met de hand naaien, bedoelt ze daar mee) leek haar ook wel handig. Met het puntje van haar tong buitenboord werkte ze heel netjes. Af en toe mocht ik de draad weer door het oog van de naald doen, een keertje helpen met aan- en afhechten. Verder kon ze het wel zelf hoor. Ik hoefde niet te helpen. Hahaha ...

Heel trots ben ik op haar. Kijk haar stralen met haar mooie tasje!


Vorig weekend waren we op pad tijdens de nationale molen- en gemalendag. Bij de molen van opa sprak een mevrouw haar aan. Dat tasje heb jij zeker zelf gemaakt. Wat mooi! Ze glom van oor tot oor.

5 opmerkingen:

 1. Oh wat lief!!! Wat knap van je meisje dat ze dat tasje zelf maakte! En door al die complimenten zal ze misschien wel helemaal de smaak te pakken hebben :-) Fijn!
  De jurk is ook mooi hoor mama!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pracht jurkje voor dochterlief. Staat prachtig!!
  Ben benieuwd welke varianten er meer volgen.
  Knap werk dat tasje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie variaties kun je met dit patroon maken.
  Een jurk....wauw, die is leuk.

  Het tasje van je dochter is echt PRACHTIG!! Heel knap van haar, zeg haar dat maar. Al het geduld wat ze erin gestoken heeft, trots mag ze zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk he, dat je dochter (nu in ieder geval) ook van handwerken houdt. Hier deed dochter het ook veel toen ze klein was, daarna een aantal jaren niet en nu (vanaf 18) weer wel. Ze haalt regelmatig kleding bij de kringloop en maakt dat dan naar haar eigen smaak. Feweldig!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...