vrijdag 6 april 2018

Love shopping

Als een kind zo blij ben ik met mijn nieuwe aanwinst ... van manlief en kinderen kreeg ik een zeefdrukset cadeau op mijn verjaardag. 


Van de week ging ik ermee aan de slag ... Van de nood maakte ik een deugd ... Dat vraagt even een toelichting, hè?


Het mes van mijn locker was al wat langer aan vervanging toe, maar ik stelde de reparatie steeds uit. Steeds lag er een project op de plank waarbij ik mijn locker nodig had. (Althans ... dat vond ik ;-).) 
De zwart-witte set, het shirtje voor dochterlief, mijn verjaardagsoutfit
Ook lag er nog een naaiklus voor de lampionnenoptocht op Koningsdag te wachten. Ik sprak met mijzelf af dat de klus voor de lampionnenoptocht de laatste was. De tijdslimiet was niet geheel onbelangrijk. Dat moest echt af. Op Koningsdag zal ik mijn maaksels posten!


Dat was de "nood", dan nu over de "deugd". Sinds het afschaffen van de plastic tasjes, slinkt onze voorraad tasjes in de meterkast. De kinderen grijpen nog wel eens mis als zij een plastic tas mee naar school willen nemen om al hun werk mee naar huis te nemen. Daarom had ik ze een mooie tas beloofd. Een duurzame tas, die heel vaak te gebruiken is.


Daar was deze week de uitdaging om zonder locker een net afgewerkte tas te naaien. Ik had een leuke "gevlekte" lap spijkerstof tussen de voorraad liggen. Ik knipte er vier tassen en 8 hengsels van. Vier kortere hengsels voor een tas voor mijzelf en eentje om weg te geven. Vier iets langere hengsels, zodat de kinderen de tas diagonaal kunnen dragen. 


Ik naaide de tassen met de Engelse- of Franse naad aan elkaar. En de bovenkant dubbel omgezoomd met de hengsels ertussen, zodat de tassen zowel aan de buiten- als aan de binnenkant netjes afgewerkt zijn.


Vervolgens haalde ik mijn mooie verjaardagscadeau te voorschijn. Wat een leuke techniek dat zeefdrukken. De letters uitsnijden is een heel karwei (volgend jaar een Silhouette Cameo op mijn wensenlijstje ;-)). Het zeefdrukken zelf geeft heel gauw en eenvoudig een super origineel resultaat!


Wij zijn er helemaal blij mee. Dochterlief heeft de tas al gevuld met boodschappenlijstje en tijdschriften om in de trein te lezen, want morgen gaan we een dagje shoppen met een vriendin van mij in Groningen ... I love shopping!


5 opmerkingen:

 1. Wow, dit is gaaf zeg!
  Daar ga je heel veel plezier van hebben, let maar eens op.
  Wat een mooie tassen zijn dit zeg.

  Een sillouette.....die staat ook nog steeds op mijn wensen lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig hebben we nog wat andere technieken achter de hand als de (lock)machines het af laten weten. Ik gebruik die Engelse naad ook regelmatig. Mooie tassen trouwens, en een leuk kado kreeg je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tassen. Daar kun je goed mee shoppen!! En wat enig, die zeefdrukset, die zul je vast vaak gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is dat iets leuks om te doen. Ik deed het vroeger als kind nog, in het tekenatelier.
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...