vrijdag 20 april 2018

Gebreid dekentje


Als je me een jaar geleden gezegd zou hebben dat ik ooit een dekentje zou breien, zou ik je verbaasd aangekeken hebben. Veel verder dan de eerste breisels met de rechte steek op de basisschool was ik nooit gekomen. Vorig zomer kreeg ik de smaak te pakken. Ik breide tijdens onze heerlijke vakantie in Denemarken een sjaal en muts, later breide ik een kussen, nog een sjaaleen omslagsjaal en twee bloempotten. En ja hoor ... het is me gelukt ... nog een hobby erbij ... hahaha!


Na deze deken had ik nog bolletjes over. Ik liet mij inspireren door het gebreide vloerkleed in Handmade Living Magazine. Banen ribbelsteek, tricotsteek en gerstekorrelsteek in blauw, grijs en wit. Ik breide alle banen met dubbele draad in dezelfde kleur op pen 8. 


Door die ene kleur komen de verschillende steken heel goed tot hun recht. Het geeft een prachtige structuur.Samen met mijn andere deken heb ik hem een mooi plek op de kast gegeven. Binnen hebben we het dekentje voorlopig niet nodig. Alhoewel dochterlief het dekentje natuurlijk wel even testte voordat het op de kast kwam te ligen ;-). Wel heerlijk de komende tijd voor buiten op een mooie zonnige dag als het 's avonds wat afkoelt ...


5 opmerkingen:

 1. Heerlijk en heel erg mooi!
  En zo fijn dat we dit kunnen maken in onze eigen kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kleur heb je gebruikt. En het past weer prachtig in je huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig!
  Ik doe het niet! Breien! Ik heb al hobby's genoeg! Nee! Ik begin er niet aan!
  (Alhoewel......ik heb nog ergens breipennen liggen dacht ik)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heel mooi dekentje, mooi met die banen en in deze kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is prachtig! De kleur is echt heel mooi! En knap dat je dat kunt! Ik kan maar een klein beetje breien op ouderwetse breinaalden... Voor een dekentje zal ik nog wat moeten oefenen!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...