vrijdag 27 april 2018

Buurman en Buurman


Jaarlijks wordt er op de school van onze kinderen vol enthousiasme aan een praalwagen gewerkt. Ook dit jaar hebben weer vele handen meegewerkt aan een praalwagen voor de lampionnenoptocht. Vele uurtjes gaan er in zitten met als hoogtepunt de optocht op de vooravond van Koningsdag en 's avonds op Koningsdag zelf.Twee jaar geleden lag er een uitdagende naaiklus op mij te wachten. Het thema was toen Madagaskar. Ik ontwierp en naaide een drietal dierenhoofden. Kijk hier maar eens ...Dit jaar werd er gevraagd of ik van gewone sweaters koltruien wilde maken. Eerst dacht ik dat het voor de warmte was ... uit voorgaande jaren is wel gebleken dat het weer niet altijd even mooi is tijdens de lampionnenoptocht ... Tot ik hoorde wat het thema was ... toen begreep ik ineens de kolletjes aan de truien ...


Buurman en Buurman is het thema dit jaar. Genoeg gele en rode truien te koop. Zelfs voor leuke prijsjes. Jullie snappen misschien wel: zo'n praalwagen moet zo spectaculair mogelijk worden voor zo min mogelijk geld ;-). 


Een grote doos met 8 gele en 8 rode truien werd er bij ons thuis afgeleverd door één van de ouders. Uit de voorraad van mijn moeder leende ik 4 klossen geel en 4 klossen rood lockgaren. Schaar en spelden erbij en ik kon aan de slag.Ik knipte de boorden aan de onderkant van de trui er af en lockte de onderkant weer netjes af. De boorden knipte ik doormidden en naaide die in de breedte weer aan elkaar, zodat er mooie hoge kollen ontstonden. Deze naaide ik met de locker aan de bestaande kragen en klaar was Kees. Geen uitdagende klus zoals twee jaar geleden, maar wel een heel dankbare klus!Van te voren dacht ik dat het een gigantische klus zou zijn. Het viel me heel erg mee. 8x een echte Pat en 8x een echte Mat op de wagen. Tel daar nog alle klussers (inclusief onze zoon- en dochterlief) bij die achter de wagen lopen (in hun zelf versierde overallen)... en je hebt heel veel blije kinderen die mee mogen doen aan de lampionnenoptocht. Feest!Fijne Koningsdag verder. Wij gaan vanavond voor lampionnenoptocht deel 2 :-). Goed weekend alvast!3 opmerkingen:

 1. Wat leuk, zo'n praalwagen. En slim bedacht om de truien zo te vermaken. Heel gaaf.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een geweldig geheel! Wat zullen de kids een plezier en succes hebben gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige praalwagen en wat een vrolijke gezichten. Fijn dat jij zo handig bent met de naaimachine en de truien snel hebt omgetoverd.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...