zondag 12 februari 2017

Van spijkerbroek tot tasje (2)


De rits van mijn tasje van spijkerbroek was kapot gegaan. Dus ging ik al een tijdje op stap met een ander tasje. Een nieuwe rits inzetten was optie 1. Maar ik koos voor optie 2 ... een andere, oude spijkerbroek van zolder halen en een nieuw tasje naaien. Veeeeel leuker dan repareren ;-)!


Een mooie, donkere spijkerbroek van mijzelf gebruikte ik ditmaal. Een achterzak, broekspijp, riemlusjes en embleem van de spijkerbroek samen met een gestreept stofje, rits, tassenband en koordje zijn nu omgetoverd tot een nieuw tasje. Zo leuk om te doen!

Voor het model ging ik uit van een bestaand tasje van mijzelf. Langwerpig van model, groot genoeg voor portemonnee, sleutels, telefoon en wat kleine spulletjes. Klein genoeg om als "net" tasje door het leven te kunnen gaan. 


Het tasje sluit met een flap.


Binnenin zitten twee vakken en een vakje met een rits voor portemonnee en andere waardevolle spulletjes.Van 't zomer naaide ik een werktas van een spijkerbroek. Hier zie je deze tas.

5 opmerkingen:

 1. zo leuk, ik 'SPAAR" oude broeken om er iets van te maken maar is nog steeds niet gelukt nou ik dit weer zie denk ik o ja toch maar proberen in ieder geval iets minder moeilijk haha om te proberen denk ik
  fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gaaf zeg. Ik zelf persoonlijk hou heel erg veel van haken. Ik haal me haakpatronen hier vandaag http://haakpatronen.net/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk en handig! Echt knap gedaan! Ik waag me voorlopig niet meer aan jeans naaien omdat ik geen naaimachine heb en met de hand is het hard labeur :-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof gedaan zeg! Leuk recyclageproject!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...