dinsdag 7 februari 2017

Gehaakt "jasje"


Vorige week kocht ik met dochterlief bij de plaatselijke doe-het-zelf-winkel hardboard voor de verjaardagskalenders (klik!). Sinds een jaar heeft een kringloopwinkel zijn intrek genomen in het pand naast de doe-het-zelf-winkel. "Mam, gaan we ook nog even naar de kringloopwinkel?" vroeg dochterlief. Is het besmettelijk ... het kringloopvirus? Hihihi ... Ik heb in ons gezin een medestander gevonden voor het kringloopgeluk ... Yes!En natuurlijk gingen we niet met lege handen de winkel uit ... oeps, hadden we iets nodig dan? Hihihi ... Het was er één uit de categorie: niet omdat het moet, maar omdat het kan! We scoorden een mooie blauwe vaas voor één Euro. Thuisgekomen bleek de blauwe kleur iets minder passend bij de blauwe accenten in ons interieur dan ik ingeschat had. Dus pakte ik zaterdagmiddag garen en haaknaald en ging ik aan de slag. Ik haakte een "jasje" voor de vaas. Ik gebruikte hetzelfde grijze garen als voor twee andere vazen en voor deze waxinelichthouders. En het blauwe garen was een restant van het grote hartOm een soort van kleurverloop te creëren, haakte ik op de overgang van grijs naar blauw één toer met beide garens. Datzelfde deed ik op de overgang van blauw weer naar grijs. Het geeft een leuk effect.Ik haakte alleen maar vasten. Ook hier is het weer de eenvoud die zorgt voor wat moois ... Love it!

4 opmerkingen:

 1. heb je soms denk je kan het niet laten liggen past het net niet helemaal vind het "jasje" prima gelukt zo kan je hem in iedergeval
  gebruiken;D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De vaas met z'n jasje stond prachtig te pronken op jullie tafel. Echt leuk geworden.

  je trouwe volger

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk, dat zijn de goeie en leuke oplossingen!!
  Leuk om te maken en het past meteen goed.
  En wat fijn dat je dochter mee wil naar de kringloop......heb je altijd een excuus om te gaan, gewoon zeggen dat zij graag wilde, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig!! Werkt verslavend, potjes omhaken, ik heb het ook een hele tijd gedaan. En inderdaad, eenvoudig is het mooist!
  Fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...