vrijdag 3 februari 2017

Kleurige kussens

Wat een leuke reacties hadden jullie op mijn DIY verjaardagskalender. Super leuk om te lezen. Thanks!


In deze blogpost het resultaat van een verzoeknummer dat ik kreeg. De school van onze kinderen is verhuisd. In oktober naaide ik daarom sleutelhangers voor de juffen en meesters. Hier kun je ze zien.


In de hal van de school staat een boom die de waarden van de school symboliseert. Er omheen is een bankje gemaakt. Er was een aantal ontwerpen gemaakt en de kinderen van de school hebben mogen stemmen welke boom met bankje het moest worden. De meester die voor de zomervakantie met pensioen gegaan is, heeft de boom met het bankje gemaakt. Aan mij werd gevraagd om kussens voor op het bankje te naaien. Het liefst passend bij het logo ...


Een leuke uitdaging! Daar houd ik wel van! Het logo bestaat uit 5 poppetjes die samen een ster vormen. Eén zo'n poppetje heb ik heel erg uitvergroot. Vervolgens heb ik het poppetje "kussen-proof" gemaakt: een nekje toegevoegd om hoofd en lijf met elkaar te verbinden en de armen en het lijf wat meer body gegeven, zodat het kussen royaal genoeg is om ook echt op te zitten. Van oude kranten heb ik het bankje op ware grote nagemaakt om te kijken hoe het uit zou pakken.


Ik kocht stof in de kleuren van het logo. Mooie stevige canvasstof geschikt voor kussens. Helaas ontbrak de paarse kleur. Voor deze kleur nam ik een andere stof. 


De buitenkussens voorzag ik van een label met de naam van de school.


Uit de voorraad op zolder gebruikte ik stof om binnenkussens van te naaien. Deze vulde ik op met vulling uit een IKEA-kussen. 


Precies op tijd voor de officiële opening waren de kussens klaar. Het rode poppetje deed dienst als presenteerkussentje voor de grote schaar waarmee het lint voor de schooldeur doorgeknipt werd. 


Er was nog stof over. Ik naaide nog wat kussens voor nog meer zitcomfort op het bankje. Ditmaal gewone rechthoekige kussens voorzien van een mooi sierstiksel met de naam van de school en labeltjes met sterretjes. Twee van de juffen reageerden heel enthousiast toen ik vanmorgen met deze kussens op school kwam. Leuk! Geeft een voldaan gevoel :-)!14 opmerkingen:

 1. twee juffen waren enthousiast?! Hoeveel juffen/meesters heeft de school? Ik hoop slechts 2, want echt, dit is gewoon geweldig wat je hebt gemaakt, zo'n moeder hoort op school op handen te worden gedragen, wat een werk, daar mag je echt flink veel waardering voor krijgen! Ik vind het ontzettend leuk en vrolijk en mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk om te horen, Anja!
   Dit waren de twee juffen die ik bij de ingang van de school tegenkwam. Ik vermoed dat ik maandag nog wel meer reacties krijg, het team kennende :-). Het is namelijk een heel enthousiast team. Wel een klein team hoor. Met z'n tienen weten ze er een gezellige school van te maken.

   Verwijderen
 2. wauw goed bezig,super!!ziet er prachtig uit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig ! Wat een leuke vrolijke kussens. En ik neem aan dat het hele team wel enthousiast was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat denk ik ook wel, Mieke! Ik verwacht maandag nog wel meer te horen als de leerkrachten van voorin de week er zijn.
   En idd leuke vrolijke kleuren hè?

   Verwijderen
 4. Sjonge jonge.....WAT GAAF!!!!
  Helemaal als je je berichtje leest, zoveel denk werk, zoveel werk en zoveel liefde en lol heb je in deze kissen gestopt, dat zie je gewoon.
  Ook fijn als je het vertrouwen en de ruimte krijgt om er helemaal je eigen creativiteit in te leggen.
  Ik denk dat ze op school heel zuinig op je zullen zijn, want mijn verwachting is dat ze je nog wel vaker gaan vragen.
  Echt heel heel erg leuk, wees vooral ook trots op jezelf!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je lieve berichtje, Daphne!
   Het is idd erg leuk om je eigen creativiteit te mogen gebruiken. Als ik de school binnenwandel, toveren de kussens een lach op mijn gezicht. Daar geniet ik van!
   Binnenkort mag ik weer achter de naaimachine voor de praalwagen van school. Net als vorig jaar in april. Ja, ze weten mij wel te vinden ;-). Leuk!

   Verwijderen
 5. Wauw ilse, ze zijn prachtig geworden. gelukkig zitten de kids nog neit in groep 8 dus kun je ze nog heel vaak zien liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je helemaal gelijk in! Een gezellige binnenkomer in de school.

   Verwijderen
 6. Wat een mooie boom, zeker nu die is opgeleukt met jouw mooie kussens. Daar gaan de kids op school vast veel plezier van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat denk ik ook, Daphne. Naast het leuke, ook een heerlijk plekje om te zitten (met een leesboek ofzo).

   Verwijderen
 7. Wat een tof idee ! En wat heb je dat goed gemaakt !
  De school moet hier supercontent mee zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen!
   Dat is de school ook zeker hoor. Ze zijn er heel blij mee.

   Verwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...