vrijdag 17 februari 2017

Nog eentje ...

"Mam, haak je ook zo'n mooi hart voor mij?" vroeg dochterlief terwijl ik dit cadeautje maakte. "Die kleuren passen precies op mijn kamer!"

(Zie je het hart in de spiegel weerspiegelen?)

Ja, daar had ze helemaal gelijk in. Dus ging ik ook voor haar aan de slag. Helemaal blij was ze toen ze de volgende morgen aan de ontbijttafel ging zitten en het hart zag liggen. 


's Avonds kreeg het hart een mooi plekje op haar slaapkamer en viel ze met een glimlach op haar gezicht in slaap. Heerlijk zo'n dankbaar kind!


Net als de vorige keer komt het patroon van hier.


Als je heel goed kijkt, zie je het hart in de spiegel weerspiegelen. De spiegel hing in ons vorige huis beneden in de hal. Het voorste randje voorzag ik van een roze randje en in een handomdraai is het een echte meidenspiegel geworden.

Het kastje eronder had een gele kleur en heeft dienst gedaan als computermeubel op verschillende plekken. We verfden het mooi mat wit en kochten een paar leuke dozen bij de IKEA. Dochterlief heeft nu een mooi "tutplekje" op haar slaapkamer.

De matte, witte verf was een restant van de verf waarmee we onze nieuwe nachtkastjes van een kleurtje hadden voorzien.


Bovenop de spiegel staat het hartje dat we vorig jaar op het verjaardagsfeestje van zoonlief timmerden. 

Ernaast zie je de versie van dochterlief van de DIY verjaardagskalender die hier een paar weken geleden als blogpost voorbij kwam. Ze heeft Pinterest nauwkeurig af geneusd naar de mooiste kalender voor haarzelf.

(De mandjes haakte ik volgens dit patroon.)

6 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke reactie om 's morgens mee aan tafel te gaan!!
  Zo leuk als je kinderen zo blij zijn met je zelfgehaakte creaties.

  En wat een mooie kamer heeft ze toch!!
  Alles past bij elkaar en toch is het niet TE "gestyled".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen, Daphne. Je zegt het wel mooi: niet te gestyled. Zo ervaar ik hetzelf ook. Ik zie wel eens prachtige kinderkamers op Pinterest en Instagram voorbij komen. Echt heel gaaf! Maar waarvan ik me dan afvraag of het kind er zich wel thuis voelt. Deze kamer is echt van dochterlief en wordt door haar ook aangevuld met zelfgemaakte bloemetjes, tekeningen en andere freubels.

   Verwijderen
 2. Wat knap allemaal! En super dat jouw lieve dochter creativiteit weet te waarderen. Haar kamer is trouwens echt heel gezellig met al die bijzondere spullen!
  Fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, erg leuk die waardering. En dubbel zo leuk om ook heel vaak MET haar iets moois te maken. Het zit in de genen ... en dat vind ik helemaal niet erg ;-).
   Voor jou ook nog een fijn weekend verder!

   Verwijderen
 3. Vooral die gehaakte mandjes voor je planten vind ik Superleuk gedaan. Morgen maar eens langs het tuincenter langsgaan, om voorjaarsbloemen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een link naar het haakpatoon van de mandjes staat erbij, Sophie, dat heb je vast wel gezien. Heel leuke mandjes om te haken met een gezellig resultaat. Ben benieuwd met welke kleuren voorjaarsbloemen jij thuis komt!

   Verwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...