vrijdag 24 februari 2017

Nieuwe outfits

Een heerlijke vakantie gehad samen met de kinderen. Leuke dingen ondernomen, zoals schaatsen en naar de bios. Maar vooral ook genoten van "niets moeten". 


"Moeten we vandaag ergens naar toe?" wordt er hier vaak gevraagd bij het ontbijt. En als het antwoord dan "nee" is, klinkt er een zucht van opluchting. Lego, tekenen, campinkje spelen, strijkkralen, lezen, knutselen en nog veel meer leuks wordt er dan vervolgens gedaan. Ze genoten volop van hun eigen tijd indelen deze week. Ik genoot minstens zo hard mee! 


Op de één of andere manier zijn er in de afgelopen tijd weinig kledingstukken onder mijn naaimachine vandaan gerold. Veel kleine dingetjes tussendoor genaaid, veel gehaakt ook en ander leuks gemaakt. Maar kleding naaien - wat ik zo ontzettend leuk vind - stond op een laag pitje. Ik denk dat het te maken had met rust in mijn hoofd hebben om er echt voor te gaan zitten ... er rustig de tijd voor nemen ... mijzelf naaitijd gunnen ... 


En daar was deze heerlijke vakantie. Ik begon met een jurkje voor mijzelf. Ik gebruikte hetzelfde patroon als hier en een stofje dat ik in het najaar bij onze plaatselijke stoffenwinkel had gekocht. Een hele mooie, dikke tricot in het blauw wit. Nu nog een beetje zon en bruine benen ;-) ...


Er was nog een stuk stof over. Vorige week kwam er een heel mooi shirt bij Pienkel voorbij. Ik was op slag verliefd op dit modelletje, de Marlene-top. Dochterlief gelukkig ook. Ze zocht zelf een leuke tricot uit de voorraad op zolder uit voor de stukjes op de schouders. De kleuren van deze tricot gebruikte ik voor een twee-kleurig-stiksel op de trui (en het rokje). 


Van twee theedoeken van de Zeeman maakte ik een super simpel rokje. Het een stevige, maar soepel vallende katoen en heeft een beetje het uiterlijk van spijkerstof. Ze is helemaal in haar sas met haar nieuwe kleren. 


Vorig jaar maakte ik ook eens een kledingstuk voor dochterlief van een restant van mijzelf.


Zoonlief speelde voor fotograaf. Bij gebrek aan lekker weer buiten, schoten we plaatjes op onze slaapkamer. We hebben flink gelachen. Er werden de nodige selfies gemaakt, heel veel bewogen foto's en scheve foto's, maar ook foto's om hier aan jullie te laten zien!


Fijn weekend alvast!

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk genieten en mooie creaties! Het plezier straalt van de foto's af!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sjonge, klinkt als een hele gezellige dag!!!!
  Wat een leuke kleding heb je gemaakt.
  En dan je rokje van een theedoek, uitvinding hoor!!!!
  (ik doe dat ook graag, dingen gebruiken waarvoor ze NIET bestemd zijn)
  Op naar het voorjaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt als een heel gezellige dag!!! Hier ook steevast blij als we niks meer 'moeten'. We zijn dan ook echte huismussen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie outfits! Op de één of andere manier kom ik juist tijdens de vakanties niet aan naaien toe. Met de meiden elke dag thuis wordt me weinig rust gegund ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een ontzettend leuke jurkjes! Wij zijn ook dol op blauw met witte streepjes. Jouw jurkje staat je heel goed en die voor je dochter is ook super, met dat leuke accent op haar schouders en het originele rokje! Daar gaan jullie vast veel plezier van hebben deze zomer.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat klinkt zoooooo gezellig!
  De fotoshoot, maar ook de vakantie!
  Je kledij is fantastisch, ik ben een beetje jaloers dat je dat zo goed kunt :-) Dat jurkje lijkt me heel comfortabel en het is een evergreen, dus ideaal. En je dochter staat super met dat bloesje en rokje, geweldig idee om dat rokje van theedoeken te maken!
  Fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...