Vorige week scoorde ik een heel leuke uitsteekvorm. Hier lees je dat. Het ei vroeg om meer lekkers te maken ;-)
Een aantal jaren geleden kreeg ik het boek "Bakken met kennis". Een leuk boek over de wetenschap achter het bakken. Bijvoorbeeld over wat verschillende soorten suikers voor je baksel betekenen. Of welke soorten koekjesdeeg er allemaal zijn. Naast heel veel kennis staan er ook allerlei lekkere recepten in.
Ik ging aan de slag met het deeg voor zandkoekjes. Eenmaal uit de oven liet ik de koekjes afkoelen. Vervolgens smolt ik een reep pure chocolade au bain marie. De koekjes dipte ik voor de helft in de gesmolten chocolade en strooide er vervolgens fruithagel op. Die kleurtjes geven zo'n heerlijk lente-gevoel.
Die chocolade ging niet helemaal vanzelf. Mijn eerste idee was witte chocolade. Dat vond ik eigenlijk nog mooier staan in combinatie met de fruithagel. Witte chocolade is een stuk lastiger om te smelten i.v.m. de lage smelttemperatuur. Het ging schiften. We hadden nog plannen om weg te gaan, dus besloot ik het zekere voor het onzekere te nemen en ging ik met pure chocolade aan de slag. Dat ging gelukkig wel goed. Hoort ook een beetje bij bakken, hè? Het gaat niet altijd allemaal perfect ...
Dit mooie haasje maakte dochterlief tijdens houtbewerking op school. We gaven het een mooi plekje in ons seizoenshoekje.
Fijne tweede Paasdag!
Wat leuk om het uitsteekvormpje nog eens te gebruiken.
BeantwoordenVerwijderenJe koekjes zien er heel mooi uit. Waren vast heel lekker.
Tja, zo’n vormpje moet natuurlijk vaker gebruikt worden. De koekjes zien er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderen