Na de lekkere chocoladekoffiebroodjes van vorige week wilden we graag een ander recept uit mijn nieuwe boek uitproberen. Zoonlief koos de cranberry-pistachebroodjes uit.
Voor deze broodjes heb je heel veel geduld nodig. Het deeg moet twee keer twee uur rijzen plus nog wat rusttijden tussendoor. Maar dan heb je ook wat ... heerlijk zijn ze.
Ik had nog nooit "puntjes" gevormd, maar gelukkig staan er ook tips voor het vormen van brood in het boek. Best goed gelukt voor een eerste keer, dacht ik zo ;-)
Terwijl de broodjes op een rooster af lagen te koelen, werden de broodjes geteld. "Als we er morgen allemaal één eten, dan houden we genoeg over om de hele week er eentje mee naar school te nemen voor terug op de fiets ..."
Van zulke uitspraken word ik heel blij ... fijn dat de kinderen enthousiast over broodjes zijn en daar naar uit kunnen kijken!
Zo, dat zijn er veel, en mandje vol.
BeantwoordenVerwijderenEn ze zien er super lekker uit!!
Waren ze warm niet nòg lekkerder?
Zo, die zien er heerlijk uit :)
BeantwoordenVerwijderenLeuk hé, dat bakken en je weet ook precies wat er in zit,
dat is ook niet onbelangrijk tegenwoordig!
Elke dag een traktatie, dat is goed bedacht van ze :-)
Groetjes Anita