Doorgaan naar hoofdcontent

Hiep hiep hoera

Hiep hiep hoera ... onze dochter is 12 jaar! 


Haar wensenlijstje was kort dit jaar ... "Volgens mij heb ik alles al," zuchtte ze. "Ik weet niks ..." Blij werd ze er niet van, want cadeautjes krijgen - of ze nou groot of heel klein zijn - vindt zij hartstikke leuk. 


Ik stelde voor om een dagje te shoppen. Samen herinneringen maken, is immers ook een prachtig cadeau. Dat leek haar wel wat. Dus lag er vanmorgen een tegoedbon voor een dagje shoppen klaar samen met een leuke puzzel. Dochterlief helemaal blij! En hoe leuk is het als je zelfs op de middelbare school je verjaardag mag vieren. Aan het begin van het schooljaar hebben alle leerlingen een klein cadeautje mee naar school genomen. Als je jarig bent, wordt er voor je gezongen, mag je trakteren en een cadeautje grabbelen. 


Dochterlief wilde heel graag Blondies mee naar school nemen, omdat ze inschatte dat die wel in de smaak zouden vallen. Dus bakten we heel veel Blondies. Die gingen achterop de fiets mee naar school. Ze zijn heel overgekomen gelukkig ;-). De klasgenoten vonden het heerlijk.


In deze post vind je het recept van de Blondies. De gehaakte vlaggenlijn vind je hier

Reacties

 1. Gefeliciteerd met jullie dochter. Wat een leuk idee om iedereen een kadootje mee te laten nemen. En jouw kado is ook heel erg leuk. Natuurlijk weer verpakt als een hele mooie kaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met jullie dochter.
  Wat een mooi kado kreeg ze van jullie.
  Ik werk de Blondies altijd nog eens maken, maar het is er nog niet van gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met jullie dochter. Wat een fijn cadeau, samen een dagje herinneringen maken. Heerlijk. Die blondies zien er echt heel erg lekker uit.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen! Wat altijd goed is en helemaal fijn om gewoon samen met elkaar te zingen. Hiep Hiep Hoera! Zing je ook mee!? Hiep Hiep .... https://open.spotify.com/track/37XHwtv1lpEE0DqsitIoqo?si=a2c68c2b8ade49ca Fijne dag! Wilhelmus

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alsnog van harte met en voor jullie dochter!! Wat een leuk idee van die school, eerst kadootjes verzamelen en dan grabbelen. En dat dagje weg, dat wordt vast helemaal leuk, waar gaan jullie heen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd. Leuk idee om een dagje shoppen cadeau te geven. Ook leuk om op school de verjaardag te kunnen vieren met iets lekkers dat bij de andere kinderen goed in de smaak valt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met jullie dochter! Wat een leuk idee, van die cadeautjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog van harte gefeliciteerd. Wat een leuk idee om er een gezellige dag van te maken. En wat leuk die paddenstoelen kaarten.
  En alvast een fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Liefde op het eerste gezicht

Dit zou zo maar mijn lievelingsjasje kunnen gaan worden. Wie vaker meeleest, weet dat ik van jasjes houd. Het staat netjes ... fijn voor naar het werk ... en als je een goed exemplaar kiest, zit het ook lekker. Jasje aan als het wat frisser is, maar ook handig om uit te kunnen doen als het wat warmer is. Dan moet je natuurlijk wel zorgen voor een mooi shirt of bloesje onder het jasje. Anders is het jasje uitdoen geen optie. Daarom in deze blogpost een fijn jasje met een mooi shirt eronder ;-) Soms zie je van die stoffen waar je direct verliefd op bent. Liefde op het eerste gezicht. Zo ook met deze twee stoffen. Ze kwamen via een nieuwsbrief mijn mailbox binnenrollen. Heel vervelend ;-) Klik klik klik naar de bijbehorende website. Omdat ik voor het komende seizoen nog wel een jasje kan gebruiken, stopte ik de stoffen gauw in mijn winkelmandje.  Ditmaal geen nieuwe patronen. Ik pakte het jasjespatroon van vorig najaar/winter er weer bij. Die zat zo lekker, dus voor herhaling vatbaar. Me

Stoere markttas

De eerste maand van 2021 is bijna voorbij ... mijn naai-flow was ver te zoeken in deze maand. Thuis en vooral ook werk vroegen de nodige aandacht in deze bizarre tijd.  Wel kaartjes geknutseld, gehaakt en  onze kast geverfd . Ook heel leuke dingen waarvoor ik mijn vrije tijd in het weekend gebruikte.  Toch gebeurt dat niet zo vaak ... dat mijn naaimachine en locker zo lang stil staan. Naaien is ontspanning en maakt m'n hoofd leeg, maar vraagt ook ruimte in m'n hoofd ... Klinkt wat wazig misschien? Maar zo werkt het ongeveer bij mij ;-) Soms zijn er andere dingen die je aandacht vragen. Niks ergs aan. Des te groter was mijn smile vorige week toen ik heerlijk aan de slag ging met dit project.  Geïnspireerd door m'n schone zus - die ook een mooie tas maakte - haalde ik vorig weekend een stapel spijkerbroeken van zolder en ging ik aan de puzzel. Het idee was een stoere tas voor naar de markt. Voor het formaat ging ik uit van een grote shopper die je bij veel supermarkten en de