Sinds de zomervakantie maken beide kinderen dagelijks een flinke fietstocht naar school. 's Morgens bij het ontbijt grap ik geregeld dat ze ons arm eten. Er gaan goed gevulde trommels mee naar school met een flinke stapel boterhammen en fruit. Snackkomkommers en -tomaatjes zijn ook favoriet.
Zelf fietste ik ook dagelijks naar school in mijn middelbare school-periode. Mijn broer en ik kregen naast de boterhammen ook altijd iets lekkers mee. Vaak stopte ik dat in mijn jaszakken en peuzelde dat terug op de fiets van school naar huis op. Als ik voorbij de loopbrug was m'n appel en voorbij die ene boerderij kwam het andere tussendoortje uit mijn jaszak ;-)
Iets dat ik me nu nog herinner. Eigenlijk heel onnozel, want het gaat "maar" om een tussendoortje. En toch is het een heel fijne herinnering aan de fietstochtjes die heus niet iedere dag leuk waren ...
Zouden mijn kinderen er over tig jaar ook zo op terugkijken? Geen idee. Ik geniet nu in ieder geval wel van het lekkers toestoppen en hun verrassende gezichten als ze het in hun trommels vinden.
En nu waarom ik dit blogje begon te schrijven ... dit weekend maakte ik mueslirepen. Ze liggen nu per stuk verpakt in de diepvries. 's Morgens vis ik er voor ieder eentje uit om mee te nemen. Ik vertrok vanuit dit recept - feestrepen - en paste het aan de inhoud van mijn keukenkastjes aan.
Dit heb je nodig voor 10 heerlijke mueslirepen:
- 100 gram havermout
- 50 gram rozijnen
- 1 el kaneel
- 4 el kokos
- 1 el lijnzaad
- 2 el zonnebloem- en/of pompoenpitten
- 1 (kleine) banaan
- 30 gram gesmolten kokosolie
- 1 el honing
- 1 el appelstroop
- 1 el pindakaas
Zo maak je de repen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht: 160 graden).
- Meng alle droge ingrediënten in een kom.
- Prak de banaan in een andere kom, voeg hier de natte ingrediënten bij en roer goed door.
- Voeg de natte en droge mengsels bij elkaar en meng dit goed.
- Vet een cakeblik of andere vorm in met wat kokosolie of bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Doe het mengsel in de bakvorm, verdeel en druk dit stevig aan met de achterkant van een lepel.
- Bak dit 20 à 25 minuten in de oven.
- Laat de plak even afkoelen, haal hem uit de vorm en snijd - als hij nog warm is - in 10 repen. (Als je de plak helemaal af laat koelen, kun je minder mooie repen snijden.)
Afgelopen week maakte zoonlief deze foto onderweg naar school. Zulke plaatjes zijn toch een mooie beloning voor het vroege opstaan en een flink stuk fietsen?
Wat een fijne herinnering aan je vroegere fietstochten. En leuk dat jij nu zorgt dat je kinderen ook iets lekkers meekrijgen. De laatste foto is prachtig. Compliment voor je zoon.
BeantwoordenVerwijderenDe morgenstond heeft goud in de mond is goed te zien op de foto, heel mooi!!
BeantwoordenVerwijderenLeuk om jouw mooie herinneringen en gewoonte door te geven aan de kids. De repen zien er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen