vrijdag 12 april 2019

Blondie

Blondie ... het zusje van brownie ... kennen jullie deze heerlijke lekkernij? Wij vinden ze heerlijk!


Inmiddels hebben we verschillende recepten gebruikt. Het is iedere keer weer smullen. Vanmiddag bakte ik deze blondies. Het recept is een combinatie van verschillende recepten. De basis komt van Laura's Bakery. Een beetje van haar en een beetje van mij ...


Dit heb je nodig:
  • 225 gram roomboter
  • 250 gram rietsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 275 gram bloem
  • snufje zout
  • 50 gram witte chocolade 
  • 50 gram pecannoten


Zo maak je de blondies:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hete lucht: 160 graden).
  • Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier.
  • Hak de chocolade en noten in stukjes.
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Mix de boter en suiker tot een glad geheel.
  • Voeg de eieren en vanille toe en mix enkele minuten goed door.
  • Doe de bloem en het zout erbij en meng nog even kort door. 
  • Spatel tot slot de chocolade en noten door het beslag.
  • Schenk het beslag in het bakblik.
  • Bak in de oven voor 30 tot 35 minuten. 
  • Laat goed afkoelen en snijd in 16 stukken (of 20 als je een kleinere lekkernij wilt).


Zet een kopje koffie of thee, ga heerlijk zitten en geniet van je weekend!


6 opmerkingen:

  1. Brownies maken we vaak.
    Van Blondies had ik nog nooit gehoord.
    Ziet er lekker uit. Ga het zeker eens maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt mij super lekker.
    Leuke naam ook, naast de Brownies 😉.
    Mijn dochter is erg van het bakken, zal haar het recept eens laten lezen.
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klink heerlijk en het ziet er ook heerlijk uit. Leuk om deze blondies op een verjaardag te combineren met brownies. Bedankt voor het recept.

    Groetjes en fijn weekend, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij gaan nu aan de slag, jongste dochter en ik. Je hoort wel hoe lekker we m vinden...��

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Blondies kende ik niet. Ziet er heerlijk uit en wat een geluk dat ik alle ingrediënten in huis heb, incl witte chocolade dat ik anders nooit heb. het beslag gaat zo de oven in. Fijn weekend!! Groetjes Marleen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kende de naam Blondies nog niet, maar ze zullen vast lekker smaken, ik ga het recept een keer proberen. Je andere recept met havermout heb ik al een paar keer gebruikt :) Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...