Doorgaan naar hoofdcontent

Lekkere warme hoofdband

We zagen van die leuke gebreide en gehaakte hoofdbanden voorbij komen. Aangezien het 's morgens soms al best koud is, leek zo'n lekkere warme accessoire ons wel wat.

Afgelopen zomer maakte ik van tricot haarbanden met een twist voor dochterlief en mijzelf. Ditmaal zochten we leuk garen uit de restantenbak. De twist bleef hetzelfde. 


Voor dochterlief ging ik aan de slag met een restant van haar sjaal en haaknaald 5. Ik hield een wat kleinere maat haaknaald aan, zodat de hoofdband mooi dicht van structuur wordt. 


Zo maakte ik de gehaakte haarband met een twist.

1. 15 losse + 1 keerlosse

2. 15 halve stokjes 

3. 15 halve stokjes in de achterste lus
Voor een mooie rand haakte ik bij iedere toer ook in het eerste halve stokje (uit de vorige toer) een half stokje. Dus keerlosse en half stokje in (de achterste lus van) de eerste steek. Het laatste halve stokje haakte ik iedere toer in beide lussen.

4. Herhaal toer 3 tot dat de hoofdband lang genoeg is. De band moet niet te los om het hoofd zitten.

Hecht af, maar knip de draad niet af. Met deze draad naai je beide uiteinden aan elkaar vast. Vouw beide (korte) uiteinden dubbel en steek ze in elkaar. (Het zijn twee v-tjes die je in elkaar schuift.) Naai dit aan elkaar door de naald steeds door alle vier de delen te steken. Hecht de draad af en werk netjes weg.


Draai de hoofdband. De twist verschijnt dan vanzelf.


Nu staat er een hoofdband voor mijzelf op de haaknaald. Wordt vervolgd ... 

Reacties

 1. Wat een leuke hoofdband. Zo 1 wil ik zelf ook nog maken. Dankjewel voor het patroon.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zal dat lekker warm zijn in deze kou.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Kerstjurkje

Met ons koor verzorgden we gisteravond samen met een ander koor een kerstconcert. Al die mooie kerstliederen geven een écht kerstgevoel bij mij. Zowel het oefenen in de voorliggende weken als het concert zelf was zo leuk! Ik was niet best bij stem, maar toch enorm genoten.  Kledingvoorschrift was zwart met een rood accent. In mijn kast hangt wel een zwarte broek en een zwart vestje, maar niet meer op z'n mooist. Sinds de super leuke workshop "pasvorm & kleur" bij Atelier NieNie weet ik dat zwart niet de kleur is die mij het mooist staat. Maar goed ... het kledingvoorschrift ... dus toch zwart ;-) ... (Over die workshop in een latere post meer!) In mijn mailbox kwam het nieuwe patroon van Atelier NieNie voorbij. Een sweater, jurk en rok ineen. Heerlijk comfy in een gebreide stof en in een "nettere" stof ook heel geschikt voor gelegenheden. Aangezien het flink koud kan zijn in de kerk waar we zongen, leek me dit een ideaal patroon. Lange mouwen en er past nog