Doorgaan naar hoofdcontent

Feestelijke muffins

In mijn vorige blogje vertelde ik over de herfsttaart voor de verjaardagen van onze kinderen. Zoonlief is afgelopen woensdag 13 jaar geworden en ruim twee weken geleden mocht dochterlief 11 kaarsjes uitblazen. 


Een grote verjaardagsvisite is er op dit moment niet bij. Voor de kinderen was het toch leuk om wel wat visite te krijgen. Dit jaar één gezin per dag en iets minder visite dan voorgaande jaren. Voordeel is dat je iedereen ook echt even spreekt. 

Een ander voordeel is dat je heel vaak koffie of thee met iets lekkers mag eten. Zo zie je maar weer dat ieder nadeel ook zijn voordeel heeft!


Iedere keer verse taart tevoorschijn toveren leek me niet te handigste optie. Maar met muffins lukt dat wel heel goed. Dus bakten we allerlei verschillende muffins. Soms om direct van te smullen en soms om wat in te vriezen voor een later moment.

Als basis gebruikte ik iedere keer dit basisrecept (net als hier).

Variatie 1: blauwe bessen en amandelschaafsel (links)
Variatie 2: peer en walnoot (rechts)


Variatie 3: framboos en witte chocoladestukjes


Variatie 4: chocolade-vanille-marmer en pure chocoladestukjes


De vlaggetjes haakte ik vorig jaar. Het patroon vind je hier

Reacties

  1. Nog gefeliciteerd. Wat een leuke gehaakte slinger!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De slinger herken ik nog!!
    Wat een goed idee, om muffins voor de voorraad te bakken.
    Wel zaak om ze zo gauw mogelijk in te vriezen, want anders zijn ze vast zo op ;-)
    Daphne Coers

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke muffins. En ze waren vast ook heeeeel erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

Gebreide pompoen (met patroon)

Na het prachtige schoolreisjes-weer van afgelopen woensdag, hebben we vandaag echt herfstweer. (Tussen twee haakjes ... ik mocht met de kinderen mee op schoolreis. We genoten van een geweldige dag. Heel geslaagd!) Ook in de natuur zie je al herfstverschijnselen. De avonden worden merkbaar korter, vorige week was het mistig toen ik onderweg was naar mijn werk en de dauw was prachtig zichtbaar op de vrouwenmantel in de achtertuin. Naast kerst vind ik dat de herfst zich ook zo goed leent voor leuke decoraties en "hoekjes" in huis. Ik mag ons huis graag in herfstige sferen brengen. Ieder jaar zijn er terugkerende decoraties en ook ieder jaar wel iets nieuws. Vorig jaar haakte ik een herfstblad dat ook dit jaar een mooi plekje gaat krijgen in ons raamwerk . Ook de paddenstoel ga ik weer een leuk plekje geven. Onder het label herfst vind je meer. Dit jaar breide ik voor het eerst een herfstdecoratie. De gebreide pompoen staat alvast gezellig te wezen op één van de ta...

Havermoutkoek

Op zoek naar lekkers (zonder geraffineerde suikers) kwam ik op het wereld wijde web allerlei heerlijkheden tegen. Ik voegde er een beetje fantasie van mijzelf aan toe en ... voilà, daar kwam een heerlijke havermoutkoek uit de oven! Dit heb je nodig:  150 gr. havermout 150 gr. volkorenmeel 100 gr. geraspte kokos 75 gr. rozijnen 50 gr. gehakte noten 1 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden) rasp van een sinaasappelschil 1 tl kaneel snufje zout 5 el appelstroop 2 el honing 2 el water 150 gr. gesmolten boter Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 (hetelucht: 160) graden Celsius.  Vet een bakblik in of bekleed het blik met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten  in een kom. Meng alle natte ingrediënten  in een andere kom. Alles goed door elkaar mengen en verdelen over het bakblik. Bak dit ongeveer 15 minuten in de oven. Na het bakken een klein beetje af laten koelen en met een spatel in stukken verdelen.  In ee...