Doorgaan naar hoofdcontent

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ...

Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk!


Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht.


Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken.


Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen. 
De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-speelveld". Aan de tas hing ik een kaartje met speelmogelijkheden. En waarschijnlijk bedenkt hij zelf nog veel meer leuks om te doen. 


Zijn opa en oma gingen zondag een taartje op afstand eten. Zij namen het cadeautje mee. 's Avonds kreeg ik een heel lief berichtje van de jarige als bedankje.Er worden nog veel meer zakjes gehaakt ... ik ben nog lang niet klaar ;-) 

Reacties

 1. Wat zijn ze leuk om te maken hè! Leuk dat je ook een speelveld op het zakje maakte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk! Tof het zakje van de broek. Perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och, die zijn ook heel leuk!
  Fijne groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend leuk. Ook met zo'n zakje erbij. Ook leuk om cadeau te geven hihi.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn enig. Mijn dochter heeft op insta het patroon voor me opgezocht. Ik ga ze zeker voor de kleinkinderen haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze zijn leuk hè?!!
  Ik maakte ze ook, maar ben even gestopt, want hier wordt er, door onze pubers, niet veel mee gespeelt. Jongleren doen ze wel.
  Maar.... binnenkort is de dochter van onze vrienden jarig, 4 jaar wordt ze, ik weet nu wat ik voor haar ga maken!!
  Zeker in combinatie met het zakje en het kaartje met wat ze er allemaal mee kan doen, dank je voor het leuke idee!!
  En.... bedankt voor je kaart!!
  Het doet ons zo goed om te weten/lezen dat mensen aan ons denken.
  Ik heb je kaart in de kamer gehangen zodat het goeie gevoel steeds terug komt😉.
  Heel lief van je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk zijn ze he! Hier wordt er ook veel mee gespeeld! Het zakje vind ik ook prachtig! Ik bewaar ze in een mandje, maar vind dit stiekem nog wel wat leuker. Mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb er ook nog nooit van gehoord!! Het zakje lijkt wel een knikkerzakje, zoals wij vroeger hadden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb er ook al vele gehaakt en gewoon gevuld met knuffelvulling. Eindelijk iets waar je echt mee kunt gooien zonder dat het pijn doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo leuk zijn ze! En jij maakt er dan meteen een mooi pakketje van. Zo tof!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!