vrijdag 13 oktober 2017

High tea kinderfeestje

"Welk thema zullen we dit jaar doen, mam?" vroeg dochterlief. Ze vindt het volgens mij net zo leuk als ikzelf om een feestje voor te bereiden. We praatten wat heen en weer samen en kwamen op het idee van een high tea feestje. 


Ik maakte een nieuw Pinterest-bord en samen vulden we hem met leuke ideeën. Heel gezellige voorpret zo samen. We verzamelden onder andere makkelijk te maken hapjes op dat Pinterest-bord. 


Bij de Xenos kochten we theedoosjes om te versieren en doosjes met lekkere smaken thee. Uit de knutselkast haalden we potloden met gummetjes, verf, versiersels en lijm om de doosjes te versieren.


Van ieder te maken hapje printte ik een plaatje uit. Dochterlief knipte deze plaatjes uit, plakte ze op een kaartje en schreef op ieder kaartje de benodigdheden om het hapje te maken. 
Bij de kringloopwinkel kocht ik voor ieder meisje een deftige kop-en-schotel. We dekten de tafel met deze kopjes, theepotten, etagères, glazen en bordjes. 


De "werktafel" van de kinderen die normaal gesproken hier staat, verplaatsen we even, zodat keuken, gedekte tafel en knutseltafel bij elkaar in de buurt stonden. Helemaal klaar voor het feestje ...


Wat was het gezellig samen met de meiden. Zoonlief en oma hielpen heel lief mee. Ze (en ik!) hebben enorm genoten. Waar voor de één helpen in de keuken heel normaal is, was het voor een ander een eerste kennismaking. En waar de één nog lang niet klaar was met het theedoosje versieren was de ander binnen no-time klaar. Zo leuk al die verschillende meiden die samen een heel leuke middag hebben gehad!


Meer ideeën voor een kinderfeestje? Klik hier of op de label "kinderfeestje". 

7 opmerkingen:

 1. Wat was het leuk en gezellig vanmiddag. Leuk stel meisjes! Top hoor, hoe je alles zo gezellig en goed voor elkaar had!! Fijn zo'n creatieve mama voor je kinderen.

  liefs Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit. Dat heb ik ook een keer gedaan met dochter voor haar verjaardagsfeestje. Zo leuk om te doen, en wat ik heel grappig vond, is dat zelfs tomaatjes afspoelen onder de kraan nog als een activiteit werd gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijn ideetje! Toch zo gezellig, die verjaardagsfeestjes! Met een puberdochter in huis, mis ik dat wel, die kinderfeestjes. In haar ogen is dat totaal niet 'cool' meer... jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt als een superleuk feestje. Zo tot in detail voorbereid, daar houden wij ook van. En de tafel ziet er zo gezellig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat was dus weer een leuke verjaardag. Gefeliciteerd nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een en al gezelligheid! Ziet er fantastisch uit Ilse. Heerlijk om in thema's te werken. ~XG~

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...