donderdag 15 augustus 2019

Golvendeken "aan zee"

Met dit deken vestigde ik een record ... ;-) 


Inmiddels heb ik vijf dekens gemaakt: 4 gehaakt en 1 gebreid. De eerste was de CAL in 2014. De deken waardoor ik écht leerde haken. Vervolgens volgde het zigzag-deken, een gebreide deken en deze mooie wollen deken.


Dekens maken is niet hetgeen waar ik het beste in ben. Hoewel ik over een flinke portie doorzettingsvermogen beschik, heb ik gemerkt dat ik dit doorzettingsvermogen beter op andere dingen inzet dan op het haken van dekens. Toch kan ik het niet laten ... Want oh, wat ben ik trots op mijzelf als ik een mooie deken maak. Stuk voor stuk hebben ze een mooi plekje in ons huis.


Het is een kwestie van het juiste patroon kiezen. Eentje waar tomeloos haken en variatie elkaar afwisselen. Dat maakt dat ik toch heel veel plezier beleef aan mooie dekens maken. 


Na het zien van ons nieuwe televisiemeubel merkte Kreafabriek op dat er een patroon in de maak was dat er perfect bij zou passen. En daar hadden ze helemaal gelijk in!


Bij het zien van golvendeken "Op 't wad" maakte ik een vreugdesprongetje. Direct verliefd op het mooie golvende patroon en de geweldige kleuren. Echt een mooie match hier in huis. In het bijbehorende garenpakket wordt Scheepjes Colour Crafter geleverd. Ik wilde graag met een ander soort garen aan de slag. Mams heeft twee heel mooie en lieve babydekentjes gebreid met Durable Double Four in oker. Een mooi, mat katoengaren dat heel zacht aanvoelt.


Hier showde ik de bolletjes al en liet ik jullie een beginnetje zien. Dat niet alle dromen bedrog zijn, laten deze foto's wel zien ... want die droom - van haken aan een golvendeken op het strand - kwam uit!


Mijn deken is natuurlijk heel anders geworden dan het oorspronkelijke deken. Ander materiaal, andere kleuren, ander formaat, andere rand ... 

(Zou het aan het materiaal gelegen hebben? Het patroon kent een dubbele rand om de draadjes mooi in weg te werken. Met mijn katoenen garen werd het een stug geheel. Niet mooi, vond ik. Dus besloot ik een enkele rand te haken. Wel met de picootjes. Dat vind ik altijd zo lief staan.)


En Zeeland kent natuurlijk geen wadden. Daarom gaf ik mijn golvendeken de naam "Aan zee". Het Zeeuwse knoopje kocht ik tijdens onze vakantie bij Atelier Jaffari in Arnemuiden.

Een prachtig deken met een verhaal. Hij krijgt een mooi plekje thuis en iedere keer als ik naar het deken kijk of hem fijn over mijn benen leg, dan denk ik aan ...

... mijn nieuwe begin ...


... die heel warme dagen op de camping waarop bomen voor beschutting zorgden ...


... de zee, het strand, de schelpen, golven ...


... de avonden waarop het wat afkoelde en mijn deken-in-wording voor wat warmte zorgde ...


... de rand, het laatste stukje van mijn deken, dat ik haakte op één van de laatste dagen van onze vakantie ...


... die heerlijke vakantie in ons eigen mooie Nederland!


PS: O ja, dat record ... dat is de snelheid waarmee dit deken tot stand kwam. Het afwisselende patroon en die heerlijke vakantie maakten dat ik dit record vestigde ;-). En hoewel haken natuurlijk geen wedstrijd is, vind ik het wel grappig om te constateren ...

10 opmerkingen:

 1. Wauw! Mooie deken en hij zal een speciale herinnering aan deze fijne vakantie geven.

  Groetjes,
  Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit verschrikkelijk mooi zeg!!
  Je hebt er echt en goeie snelheid in gehad, sjonge jonge, waar knap.
  Mooi, héél mooi garen, past inderdaad precies bij Julie huis lijkt mij.
  Ik zie dat je op 1 van de foto's ook je gele short aan hebt, hihi, details (er piept net een klein stukje geel onder het begin van de deken uit😉).
  Lijkt mij een heerlijk project, die je, als je het ziet of gebruikt, voor altijd terug brengt naar de mooie, fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie deken, helemaal in strandsfeer. Dekens haken is ook niet mijn ding, duurt veel te lang en is veel te veel van hetzelfde. Toch kan ik het af en toe niet laten, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend mooie deken. Echt heeel erg mooi.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige deken. Ik had hem al op een ander blog gezien, en dacht: zal ik hem maken? Ik twijfel nog steeds, maar o, wat maak je me enthousiast om toch te gaan beginnen.
  Veel succes in je nieuwe baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi, die golvende steek. En de kleurencombi is super geslaagd, hoor!
  Fijne groetjes, Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi resultaat. Ik vind het leuk om het haken, een deken. Alleen weet ik nooit zo goed wat ik met al die dekens moet en dus begin ik er maar niet aan. Je bent druk geweest zeg. Maar dat is niet helemaal waar eigenlijk want het haakt lekker weg. zo heb ik op vakantie een sjaal gebreid voor mijn buuf die op de konijntjes paste. Ze was er erg blij mee en verontschuldigde zich bijna dat ik dat tijdens mijn vakantie had gedaan. Maar het is heerlijk tijdverdrijf en super ontspannend. veel plezier van deze mooie deken

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jouw deken is prachtig geworden. Leuk om het hele proces nog even te zien. Welke kleuren heb jij allemaal gebruikt?

  Fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke en vrolijke deken is het geworden!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...