dinsdag 24 oktober 2017

Zigzag deken


De bolletjes garen die ik voor dit zigzag deken gebruikt heb, zouden eerst een andere deken worden. Ik had ze gekocht voor de Dolly Plaid van La Maison Victor. Een prachtige deken met "ingehaakte" ruiten, driehoeken, strepen en rechthoeken. Vol goede moed begon ik aan deze CAL. Niet in het tempo waarin de patronen online kwamen, maar gewoon lekker in mijn eigen tempo. 


De eerste poging bleek niet met de juiste haaknaald. Ik haalde uit en begon opnieuw met een grotere haaknaald. Maar ook nu werd de deken wat stug. Het haken wilde niet zo vlotten, ik moest mezelf er toe zetten om verder te haken, de deken lag lang onaangeroerd in mijn haakmand ... toch misschien niet echt mijn ding, dit patroon, bedacht ik me ...


Van 't zomer kreeg ik het idee om gewoon een heel ander deken van deze bolletjes te maken. De kleurtjes pasten té goed in onze huiskamer om geen deken te worden. Ik speurde naar een mooi patroon. Het liefst een "tomeloos-te-haken-patroon". Een heerlijk projectje voor 's avonds op de bank. 


Het zigzag kussen van by Door1 was al geruime tijd opgeslagen op mijn Pinterest-bord Haken. Dit kussen werd mijn inspiratiebron voor de nieuwe deken. Dank je wel voor het delen van dit patroon, by Door1!


Wat een heerlijk project was dit. Als je de zigzag eenmaal gehaakt hebt, heb je er geen patroon meer bij nodig. Dus heerlijk tomeloos te haken op de bank. Het aantal achter elkaar te haken zigzaggen deed ik naar eigen wens afgewisseld met de gekleurde strepen. 


Er omheen een rand van vasten. Ik voegde eerst nog picootjes toe. Dat vind ik altijd zo mooi staan. De CAL van 2014 had ze ook. Ik haalde ze toch weer uit. Dit deken heeft niets meer nodig dan een strakke rand.


Overdag ligt het deken mooi te wezen op onze poef. 's Avonds nemen zoon- en dochterlief hem in gebruik. Precies op tijd klaar nu het buiten weer wat frisser wordt ... 


9 opmerkingen:

 1. Prachtige deken. Goed idee om het garen hiervoor te gebruiken en niet door te worstelen met de CAL.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Da's een heel mooie deken! Groot gelijk dat je er deze deken mee maakte, veel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is prachtig. Mooie kleur en leuk patroon. Kinderen zijn vast weer blij met hun handige mama.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi😍, zo zeg, heel mooi zelfs.
  Veel plezier ermee, maar dat lukt wel zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauwww je deken is prachtig geworden. Goed besluit om iets wat niet lukt te laten liggen en er iets anders van te maken. Ik kan me voorstellen dat je kids er graag onder willen liggen!! Lieve Groetjes Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie kleuren. En gelijk heb je, niet doorworstelen maar gewoon iets wat wel lekker haakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke en mooie deken! En zo zie je maar weer dat het niet werkt om door te haken aan een project waar je niet blij van wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige deken. Heel erg mooie kleuren.
  Fijne maandag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...