zondag 9 juli 2017

Maxi-rok

Soms doe ik inspiratie op waar ik het liefst direct mee aan de slag ga. Kennen jullie dat ook? Zo ging het ook toen ik dit blogberichtje las. Een paar dagen later kwamen de foto's van het damesmodel voorbij waardoor mijn handen nog veel harder gingen kriebelen om zo gauw mogelijk aan de slag te gaan. Super leuk deze maxi-rokken voor zowel klein als groot.


Dit keer was eerst de "grote" aan de beurt ;-). In het voorjaar kocht ik een lap oker gele tricot met een spikkeltje op het Stoffenspektakel. Eigenlijk bedoeld voor iets anders. Aangezien dochterlief daar niet heel enthousiast over was, schonk ik de lap aan mijzelf.


Met dit patroon kun je een maxi-rok precies op maat maken. Geen ingewikkeld karwei, duidelijk beschreven en na een middagje naaien een kledingstuk rijker. Riet, heel hartelijk bedankt voor het delen van dit mooie patroon!


Een maxi-rok; is dat niet reuze onhandig? Nee hoor, de foto's op de blog van levenmetliv bewezen het al. Ook ik testte de rok tijdens een fietsritje naar de stad. En de rok legde de test met goed gevolg af!


Dochterlief van 7 maakte de foto's. "Dat kan ik wel hoor, mam!" Lief hè? Ik stond links en rechts op het beeld ... heb ze stiekem een beetje bijgesneden ... niet aan haar vertellen hoor ... want ze heeft de rok en mij reuze goed in beeld gebracht. Mijn knapperd :-)!

PS: Meer over de vlaggetjes (die je op de achtergrond ziet) in deze blogpost.

6 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk, deze rok! Het gele stofje is lekker zomers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi en fris inderdaad, een zon van een rok! Wat je vraag betreft: die 6 cm heb je nodig omdat de stof sterk kan krimpen bij het voorwassen. Bij het knippen knip je hem effectief volgens het schema, en dan zal hij idd harder aanspannen. Heb je dat liever niet, dan kan je altijd 'iets tussenin' doen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoewel ik de gele kleur gedurfd vind...ik ben niet zo van geel, vind ik je rok super leuk! Als ik dit zo zie wil ik ook weer eens de naaimachine erbij pakken, maar om een één of ander reden komt dat er dan weer niet van. Lieve Groetjes Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi. De dochter heeft het mooi op beeld gezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goeie fotograaf hoor! En mooie rok, leuke kleur!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...