vrijdag 21 juli 2017

Koekjespot-cadeau (DIY)


Zelfgemaakte cadeautjes ... ik mag ze graag met veel liefde maken en vind het leuk om ze weg te geven. Reuze leuk vind ik de zelfgemaakte cadeautjes die ik op Moederdag van onze kinderen krijg. Het geheimzinnige van de cadeautjes verstoppen en lekker vroeg krijgen met een nog slaperig hoofd in bed ;-).


Daarom verblijdde ik op Moederdag moeder en schoonmoeder ook met een zelfgemaakt cadeautje. Niet 's morgens vroeg op bed, maar gezellig bij de koffie. 


Ik vulde twee mooie potten met ingrediënten voor havermout-chocolate-chip-koekjes. Beide moeders bakken graag. Een ei en roomboter uit eigen voorraad erbij en ze kunnen heerlijke koekjes bakken ... alleen of samen met de kleinkinderen. 


Terwijl ik met Moederdag foto's van de cadeautjes maakte, bedacht ik mij dat dit ook wel een leuke attentie is voor meesters en juffen aan het einde van het schooljaar. Dus kocht ik nog meer mooie potten om al die lieve meesters en juffen te bedanken voor hun inzet in het afgelopen (school)jaar op school, BSO, voetbal, jazz en pianoles.De kinderen hielpen met het vullen van de potten. Heel zorgvuldig werden alle ingrediënten afgewogen. En ze schreven iets liefs op de kaartjes aan de potten.

Alle koekjespotten zijn inmiddels uitgedeeld met blijde gezichten als dank. Nog een half uurtje en dan gaat de schoolbel voor de laatste keer dit schooljaar. Dan mogen we samen genieten van heel veel weken "niets moeten" ... Heerlijk!

Voor wie ook iemand met een mooi, zelfgemaakt cadeautjes wil verrassen, hierbij een DIY!


Wil je bovenstaande afbeelding als PDF-document ontvangen om gemakkelijk uit te kunnen printen? Stuur dan een mailtje naar: byik29[at]gmail[dot]com

Veel plezier met maken en weggeven! Laat je mij weten of het gelukt is?


PS: Ook een heel lekker recept om gezellig op vrijdagmiddag (samen met de kinderen) te maken ... niet weggeven, maar heerlijk zelf smullen in het weekend ... ;-)


6 opmerkingen:

 1. Ach...wat schattig om de kleinkinderen zo bezig te zien. Lekker verwennen die meesters en juffen, helemaal leuk!
  Oma, kan nog nagenieten van die lekkere koekjes. Mm ...mmm....verrukkelijk waren ze.

  je trouwe volger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker zijn ze, hè?
   Het zijn lieve hulpjes in de keuken en zo gezellig.

   Verwijderen
 2. Njam, wat een leuk cadeautje! Niets zo heerlijk als de geur van pas gebakken koekjes ( en de nog warme koekjes opeten! ) :-)
  Mooie potjes ook, vindt het zelfs al leuk om gewoon naar te kijken, die verschillende laagjes!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, mooi gezicht hè? Je zou bijna een paar potten zo in de keuken zetten voor de mooi ... ;-)

   Verwijderen
 3. Wij maakten vorig schooljaar zo'n potten voor de mama's uit mijn klas, voor hun Moederdag. En weet je wat we daar ook nog induwen, wat M&M's, maken het geheel kleurrijk...
  Fijn weekend verder, groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zijn inderdaad de leukste kadootjes
  En helemaal als je dan zoiets lekkers eraan over houdt.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...