zaterdag 6 augustus 2016

Verjaardagskroon


Het heerlijke jurkje ging mee op vakantie. Nog bedankt voor jullie leuke reacties. De complimenten voor de fotograaf heb ik overgebracht. Dochterlief glom van oor tot oor!

Het was lekker om even samen weg te zijn. En nu genieten we thuis verder van "niets moeten". We doen wat klusjes in huis, drinken gezellig samen koffie, zijn een tuinontwerp aan het maken, tuintegels aan het uitzoeken, drinken een kopje thee, doen nog een paar klusjes, bakken wat lekkers ... en we zitten achter de naaimachine. WE zitten achter de naaimachine! Want zien naaien, doet naaien. Ik was achter de machine gekropen om een verjaardagskroon te naaien. Zoonlief meldde zich, omdat hij graag een knuffel wilde naaien. Een jachtluipaard moest het worden. Op internet zocht hij een plaatje. Gezellig naast mij aan het grote werkblad in onze hobby-/werkkamer. Wat een heerlijk plekje! Er werd een stofje uitgezocht. Een lekker zacht, knuffelbaar stofje. Vervolgens vroeg hij netjes aan zusje of hij haar naaimachine mocht lenen en ging aan de slag. Met het puntje van zijn tong tussen de tanden was hij aan het naaien.Ondertussen bedacht dochterlief dat zij ook een knuffel wilde naaien. Hè gezellig! Dus het ritueel van plaatje zoeken en stof uitkiezen herhaalde zich. De knuffel van haar moet nog onder de naaimachine door. Zoonlief slaapt inmiddels met zijn jachtluipaard in één bed.De verjaardagskroon vorderde ietsje minder snel, maar ach ... de vakantie is nog niet voorbij. Dus helemaal niet erg. De kroon naaide ik op verzoek van een paar collega's. Het idee komt van hier. Bedankt voor het delen, Hilde! 
Beide kanten van de kroon gaf ik een feestelijk tintje, zodat de juf of de jarige kan kiezen.
Ik hoop dat hij in de smaak valt bij mijn collega's en - nog veel belangrijker - bij de kinderen. Hopelijk voelen de kleuters zich na de zomervakantie als ze jarig zijn extra feestelijk met de kroon op hun stoel!

Lieve collega's, ik hoop niet dat jullie het erg vinden dat dochterlief jullie stoel met verjaardagskroon tijdens de vakantie nog even gebruikt om "schooltje te spelen" ... :-)
10 opmerkingen:

 1. Echt een heel mooie verjaardagskroon! Wat den leuk en origineel idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach...Ach...wat een gezelligheid in de vakantie.Super leuk om te zien hoe creatief de kids bezig zijn. Wat een toppers.
  De verjaardagskroon, mooi werkstuk voor je collega's en natuurlijk voor de kinderen. Wat zullen ze er blij mee zijn. Goed gelukt hoor!

  Je trouwe volger

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jahooo echt super mooi!! De kleuters zullen het vast geweldig vinden!
  En wat een mooie knuffel! Knap hoor!

  Groetjes de collega

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je de kroon hier al gespot hebt. Was van plan om foto's te appen. Dat hoeft niet meer :-).
   Fijn dat je hem mooi vindt!

   Verwijderen
 4. Wat een leuk idee, zo'n kroon. Eens kijken of ik m voor de kleinkinderen zal maken. En verder vind ik je verhaal heerlijk: wat genieten jullie van , met en door elkaar. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te lezen dat onze fijne vakantiesfeer proefbaar is in mijn verhaal! Dank je wel, Mieke, voor je leuke berichtje.

   Verwijderen
 5. Hoi! Je hebt het garenpakketje van Phildar gewonnen. :-) Stuur je me een mailtje met je adres? Dan komt het pakketje zo gauw mogelijk naar je toe. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ontzettend leuk, Annemarie!
   Heel attent dat je ook hier een berichtje achterlaat om mij op de hoogte te stellen. Mijn adres is inmiddels jouw kant op.
   Super veel dank voor het prachtige, kleurrijke garen! Over het moois dat ik ervan ga maken, zal ik zeker bloggen. Wordt vervolgd ...
   Voor jou ook veel haakplezier verder!

   Verwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...