vrijdag 12 augustus 2016

Een nieuwe schooltas voor dochterlief


Op haar allerliefst vroeg dochterlief of ze een nieuwe schooltas mocht. Een rugtas wilde ze graag net als haar broer. Aangezien ze deze tas al heel lang in gebruik heeft voor drinken en fruit - sinds ze als peuter van 2 1/2 jaar naar de peuterspeelzaal ging - wilde ik deze wens wel in vervulling brengen.


De mannen gingen een middagje op pad om een klusje te klaren, de regen tikte op de ramen ... een ideale middag om achter de naaimachine te kruipen. Dochterlief zat gezellig naast mij. Ze hielp met de juiste onderdelen zoeken in de stapel met geknipte delen, keerde enkele onderdelen en hielp mij geregeld eraan herinneren dat ik hard door moest werken ... :-). Heerlijk! 


Nog was naai-uurtjes later was de tas klaar. 


In de tas maakte ik weer vakjes voor de bekers. Net als hier! Ideaal, de bekers blijven goed rechtop staan. En hoewel de bekers gewoonlijk niet lekken, is het een prettig idee dat ze niet door de tas rollen, maar netjes rechtop staan. Lekken wordt zo tot een minimum beperkt.Vanmiddag gingen we een paar boodschappen doen. "Mag ik mijn rugtas mee om een paar boodschappen in te doen? Dan kan ik oefenen of ik er ook mee kan fietsen. Als jouw fietsmand dan te vol is voor mijn tas, kan ik hem gewoon op mijn rug doen!" Tuurlijk mag dat. Apetrots maakte ik stiekem een paar foto's toen ik achter haar aan fietste op het fietspad ...Voor de buitenkant gebruikten we geplastificeerde stof van Ikea. Binnenin ook een geplastificeerde stof. Deze lag in de stoffenkast op zolder. Volgens mij ook ooit een keer bij Ikea gekocht. Tassenband en rits kocht ik hier. Het velourshart is zelf geknipt uit een stukje velours dat ik op een Stoffenspektakel kocht bij hen. Overige uit de voorraadkast. Het patroon is Piggyback van Farbenmixmaar dan iets vergroot (en zonder klep en voorvak).

Tassen maken is favoriet bij mij. Mocht je benieuwd zijn naar meer tassen, kijk dan eens onder de button tassen op mijn blog!

4 opmerkingen:

 1. Wat een pronkstuk die rugtas van dochterlief. Super mooi!
  Knap gedaan samen, goede hulp heb je gehad.

  Je trouwe volger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   En zo leuk dat ze de tas overal mee naar toe neemt en vol trots vertelt dat we hem samen gemaakt hebben!

   Verwijderen
 2. Wat een ontzettend gave en originele tas! Supermooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Daphne. Leuk om te horen. Dat is het leuke van zelf naaien hè, dat er maar één van is ... Tot ziens!

   Verwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...