Dit keer recept 4 in de serie "recept van de maand". Een initiatief van Elisabeth om heel gewone recepten met elkaar te delen op de tweede vrijdag van de maand. Geen ingewikkeld culinaire hoogstandjes, maar gewoon lekkere recepten.
In december kwam hier een hartige taart met prei, kerrie en gehakt voorbij. Ik beloofde toen een hartige taart zonder vlees en vis voor de maand januari.
Ditmaal een taart met brocoli, cherrytomaatjes en mozarella in de hoofdrol.
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
- een flinke stronk broccoli
- 5 plakjes bladerdeeg
- 2 el paneermeel
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 bol mozarella
- 250 gram crème fraîche
- 3 eieren
- 2 tl oregano
- peper en zout
Zo maak je de hartige taart met broccoli:
- Snijd de broccoli in kleine stronkjes. De stengel snijd je in kleine stukjes.
- Kook de broccoli ongeveer 5 minuten en laat vervolgens uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hete lucht).
- Vet een (ronde) ovenschaal in en bekleed met de plakjes bladerdeeg.
- Prik gaatjes in het bladerdeeg en bestrooi met de paneermeel.
- Leg de gekookte broccoli op het bladerdeeg.
- Halveer de tomaatjes en leg ze tussen de broccoli.
- Breng op smaak met peper, zout en de oregano.
- Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de broccoli en tomaatjes.
- Klop de eieren en crème fraîche los. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Verdeel dit over de ovenschaal.
- Bak de hartige taart voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Op de blog van Elisabeth vind je nog veel meer linkjes naar lekkere recepten. Leuk om een kijkje te nemen!
Lekker, wij zijn dol op hartige taarten en ik maak regelmatig zo’n taart met een vergelijkbaar recept.
BeantwoordenVerwijderenHet klinkt heerlijk, dankjewel!
BeantwoordenVerwijderenMmmmm!
BeantwoordenVerwijderenIk zal je zeggen, ik ga het meteen maken dit weekend, ik heb (bijna) alle ingrediënten in huis, dus het kan zo de oven in.
Dank je wel voor het delen!
Klinkt heerlijk en zo ziet hij er bij jou ook uit. Zelf ga ik de mozzarella vervangen door blauwe schimmelkaas, want ik ga hem natuurlijk maken.
BeantwoordenVerwijderenHartige taart... altijd goed! Wij eten af en toe vegetarisch, maar ik kan er altijd nog wat katenspekreepjes aan toe voegen...:)
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit en crème fraiche is weer eens iets anders als slagroom.
BeantwoordenVerwijderenWij eten ook graag een ovenschotel. Groetjes Anita
Dat moet heerlijk smullen zijn van deze hartige taart met groenten.
BeantwoordenVerwijderenBak het ook wel eens op deze manier met broccoli, ei. kookroom en feta blokjes op kruidenolie uit glazen potje(recept van mijn zus)
Bedankt voor het delen.
BeantwoordenVerwijderenJa, dat is weer iets lekkers. Wij zijn gek op hartige taart, dus dit komt zeker op tafel.