Wanneer we uiteten gaan, kijk ik meestal als eerste bij de toetjes. Ik ben geen groot verbruiker van snoepjes, maar een (zoet) toetje na het eten vind ik heerlijk.
Met kerst vind ik het extra leuk om een lekker toetje te maken. Eerste kerstdag waren we bij zwager en schoonzus te gast en nam ik appelcrumble met ijs en slagroom mee (dezelfde als hier).
Tweede kerstdag kwam “mijn gezin” bij ons. We smulden eerst met z’n allen van allerlei lekkers op de gourmetpan.
Als toetje was er mandarijnenbavarois. Dit recept kwam een paar weken geleden in de Allerhande voorbij en liet mij gelijk een sprongetje maken. Een fris zoetzuur toetje. Perfect na de gourmet.
Bijna was ik naar de AH gefietst om de siliconen tulband te halen die in het recept vermeld staat. Ik bedacht een duurzame variant en gebruikte de bakvormpjes van deze zomertaartjes.
De toetjes serveerden we op de kringloopgelukjes die we vorig jaar vonden en met porseleinverf van kerstboompjes voorzagen.
Zoonlief hielp bij het voorbereiden. Samen met neef zorgde hij ook voor de finishing touch vlak voor het opdienen. Mooi duo!
We hebben gesmuld!
Het was een fijne Kerst samen met lieve mensen. Nu op naar de oliebollen.
Wat was het een gezellig samen zijn, één met gouden randje zeggen we dan. Wij hebben genoten van al het lekkers, van jullie, de creativiteit van één ieder, van 2e Kerstdag!! Groetjes Ans
BeantwoordenVerwijderenMmmm, ziet er goed uit en klinkt als een gezellige dag.
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat de mannen geholpen hebben met het toetje
Ziet er mooier uit dan het origineel vind ik, ik bekeek het recept even. Het is er wel eentje om te onthouden namelijk.
BeantwoordenVerwijderenO ja, toetjes maken het helemaal af, een fijne maaltijd :-)
BeantwoordenVerwijderenHeel leuk om zo de dagen te vieren. Leuke hulp had je in de keuken. En zo zijn de mooie dagen weer voorbij. Ik ben benieuwd naar je oliebollen, die ga je vast ook zelf maken..
BeantwoordenVerwijderen