Inmiddels is het wel een traditie te noemen: kerstkoekjes bakken. Zo gezellig om samen te doen bij de start van de kerstvakantie. Dochterlief had het er al bijtijds over. "Zullen we weer kerstkoekjes bakken? Graag de gingerbread koekjes ... net als vorig jaar."
Zo gezegd, zo gedaan ... gewoon hetzelfde recept als vorig jaar erbij gepakt. 's Morgens bijtijds het deeg gemaakt, want het moet een aantal uren rusten voordat je koekjes gaat maken.
Ze hoeven maar kort de oven in. Daarna versieren met suikerglazuur. We hadden een decoratiestift die jezelf met glazuur of chocolade kan vullen. Het werkte niet helemaal zoals we gedacht hadden. Dus toch maar "old school" met boterhamzakjes aan de slag.
De "mislukte" koekjes snoepten we tussendoor op ;-) De rest ging in een goed afsluitende koektrommel. Het zijn ook zulke leuke weggevertjes met de Kerstdagen.
Fijne tweede Kerstdag! Hier staat de mandarijnen-bavarois klaar in de koelkast. Straks nog wat kleine voorbereidingen doen en daarna genieten van het samenzijn met familie ... en als toetje de mandarijnen-bavarois ;-)
Wat een leuke koekjes. En ze zijn ook nog eens lekker, denk ik. Mmmm
BeantwoordenVerwijderenHopelijk hebben jullie een fijne dag gehad met de familie.