Doorgaan naar hoofdcontent

Photobooth

Voor m'n verjaardag kreeg ik een fototoestelstatief en afstandsbediening van man en kinderen. Zo hoeven ze nooit meer foto's te maken van mijn nieuwe outfits, maar kan ik gewoon zelf op het knopje drukken. 


Ik grapte dat we het statief wel in de kamer konden zetten als de visite kwam. Zo konden de mensen foto's van zichzelf maken zoals je dat wel eens ziet op bruiloften en andere feestjes. Dochterlief bedacht dat we wel een photobooth konden maken. Dan leek het net echt! 


Op mijn "oudejaarsavond" gingen we even gezellig samen naar de winkel op zoek naar wat leuke attributen. We vonden wél leuke versieringen, maar geen preps. Dat zijn brillen, snorren e.d. op een stokje. In de winkel opperde ik om ze zelf te maken. 


Thuisgekomen zetten we de snijplotter aan het werk om snorren, brillen, baarden en maskers uit te snijden. Dochterlief plakte er rietjes op en klaar waren onze preps. 


Alleen onze voorpret was al erg leuk. Qualitytime met dochterlief. Toen alle visite weg was, genoten we van de leuke foto's die ze gemaakt hadden. 

Reacties

 1. Wat een ontzettend leuk cadeau en wat handig. Ook heel leuk idee van de photobooth. Klinkt als een geslaagd feest.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk kado. Echt iets voor jou, maar dat wisten de gevers natuurlijk wel. Jullie hebben er een leuk hoekje van gemaakt, ik denk dat iedereen vrolijk op de foto ging.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk bedacht! En nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Kerstjurkje

Met ons koor verzorgden we gisteravond samen met een ander koor een kerstconcert. Al die mooie kerstliederen geven een écht kerstgevoel bij mij. Zowel het oefenen in de voorliggende weken als het concert zelf was zo leuk! Ik was niet best bij stem, maar toch enorm genoten.  Kledingvoorschrift was zwart met een rood accent. In mijn kast hangt wel een zwarte broek en een zwart vestje, maar niet meer op z'n mooist. Sinds de super leuke workshop "pasvorm & kleur" bij Atelier NieNie weet ik dat zwart niet de kleur is die mij het mooist staat. Maar goed ... het kledingvoorschrift ... dus toch zwart ;-) ... (Over die workshop in een latere post meer!) In mijn mailbox kwam het nieuwe patroon van Atelier NieNie voorbij. Een sweater, jurk en rok ineen. Heerlijk comfy in een gebreide stof en in een "nettere" stof ook heel geschikt voor gelegenheden. Aangezien het flink koud kan zijn in de kerk waar we zongen, leek me dit een ideaal patroon. Lange mouwen en er past nog