Doorgaan naar hoofdcontent

Photobooth

Voor m'n verjaardag kreeg ik een fototoestelstatief en afstandsbediening van man en kinderen. Zo hoeven ze nooit meer foto's te maken van mijn nieuwe outfits, maar kan ik gewoon zelf op het knopje drukken. 


Ik grapte dat we het statief wel in de kamer konden zetten als de visite kwam. Zo konden de mensen foto's van zichzelf maken zoals je dat wel eens ziet op bruiloften en andere feestjes. Dochterlief bedacht dat we wel een photobooth konden maken. Dan leek het net echt! 


Op mijn "oudejaarsavond" gingen we even gezellig samen naar de winkel op zoek naar wat leuke attributen. We vonden wél leuke versieringen, maar geen preps. Dat zijn brillen, snorren e.d. op een stokje. In de winkel opperde ik om ze zelf te maken. 


Thuisgekomen zetten we de snijplotter aan het werk om snorren, brillen, baarden en maskers uit te snijden. Dochterlief plakte er rietjes op en klaar waren onze preps. 


Alleen onze voorpret was al erg leuk. Qualitytime met dochterlief. Toen alle visite weg was, genoten we van de leuke foto's die ze gemaakt hadden. 

Reacties

 1. Wat een ontzettend leuk cadeau en wat handig. Ook heel leuk idee van de photobooth. Klinkt als een geslaagd feest.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk kado. Echt iets voor jou, maar dat wisten de gevers natuurlijk wel. Jullie hebben er een leuk hoekje van gemaakt, ik denk dat iedereen vrolijk op de foto ging.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk bedacht! En nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s