Doorgaan naar hoofdcontent

Koningin Máxima

Dochterlief had voor school de opdracht om een werkstuk te maken over een held. Zij koos voor konining Máxima, omdat Máxima veel betekent voor Nederland. IJverig werd er allerlei informatie gezocht en maakte ze een werkstuk met weetjes over Máxima waar ik zelf ook veel van geleerd heb. 


Het leukste onderdeel vond dochterlief het voorbereiden van een creatieve presentatie. Omdat Máxima vaak een hoedje, baret of ander hoofddeksel draagt, vroeg dochterlief of ik een baret voor haar kon maken. Op zulke momenten is Pinterest mijn grote vriend. En ja hoor, daar vonden we een handige beschrijving waar we mee aan de slag gingen. Ze zocht zelf stofjes uit de voorraad op zolder uit, hielp mij met uittekenen en spelden. Ditmaal mocht ik de stof onder de naaimachine doorhalen.



Erbij maakte ze een clutch van een doosje bekleed met goud papier, omdat Máxima vaak een clutch bij zich heeft. In de clutch stopte ze kaartjes met plaatjes voor haar presentatie. 



Vrijdagochtend trok ze haar mooiste jurkje aan en nam mijn (enige) schoenen met hakken mee naar school. Zo ging ze als Máxima naar school en presenteerde haar werkstuk m.b.v. de clutch. Ze glunderde van oor tot oor toen ze bij thuiskomst vertelde dat ze een 10+ had. Juf was meer dan tevreden over haar werkstuk en presentatie. 



Met zo'n cijfer kun je je basisschool perfect afsluiten, toch? Nog één week en dan is het zomervakantie. Een bijzondere week staat voor de deur: afscheid van de basisschool en de nacht van 8 voor dochterlief, zoonlief mag z'n rapport ophalen en voor mijzelf is het ook een week waarin ik veel hoop af te ronden, zodat we daarna de vakantie in kunnen luiden. 

En jullie? Ook binnenkort een vakantie in het vooruitzicht? 















Reacties

  1. Wat een geweldige pres(en)tatie van je dochter. Goed voorbereiden doet een hoop, dat blijkt maar weer.
    Wij gaan niet op vakantie, we gaan verhuizen. Ik wens jullie heel veel plezier als jullie weg zijn. En hopelijk laat je af en toe iets van je horen.
    Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat prachtig om te zien en te lezen het werkstuk over een held. Maxima!!
    Dit is wel een kroon op deze week, de laatste keer voor de klas voor een opdracht als deze. Geweldig gedaan.
    Op naar de laatste lootjes voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Perfecte afsluiter. En ze straalt net als Maxima!!
    Zoals je wel weet en leest, heb ik er al een vakantie opzitten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dochter houdt duidelijk niet van half werk, sjonge, alles tot in de puntjes verzorgt.
    Wat ziet ze er mooi uit en de baret maakt het zeker helemaal af, die mocht niet ontbreken.
    Gefeliciteerd met je 10+ dame, want je hebt het dik verdient.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s