Doorgaan naar hoofdcontent

Boomgaard

BOOMGAARD ... een groot woord voor twee appelbomen in een achtertuin, maar wel een fijne toevoeging aan onze tuin!


Ons nieuwbouwhuis - van bijna 5 jaar oud - is gebouwd in landelijke stijl. Een mini-boomgaard mag dan zeker niet ontbreken, vind ik. Onze buren zijn nog aan het bouwen. Een erfafscheiding ontbreekt nog en dat maakt het inrichten van de totale tuin soms een beetje lastig. Het huis van de buren vordert gestaag en zo lukt het inrichten van onze tuin ook steeds meer. Vorig zomer kwam er een overkapping voor heerlijke schaduw. Nu onze boomgaard. Vorige week gingen zoonlief en ik samen aan de slag.


We zochten twee zelfbestuivende bomen uit en ze bestuiven ook elkaar. Het zijn een Elstar en James Grieve; beiden halfstam. De James Grieve geeft al vroeg vruchten in augustus. De Elstar iets later in september.Vanochtend zag ik bij de James Grieve de eerste knoppen zich voorzichtig ontpoppen.


En nu geduldig wachten op de eerste oogst ...

Reacties

 1. O wat heerlijk. Dan hebben jullie straks appels uit eigen tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een leraar op de tuinbouwschool zei altijd: een tuin zonder boom is geen tuin. En ik vind nog steeds dat hij gelijk heeft. Door een boom beleef je alle seizoenen zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om in je eigen tuin te hebben en ze te zien groeien. Ik kies altijd voor de Elstar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hebben jullie een prachtig huis. Mooi met die donkere stenen.
  En van de overkapping zullen jullie vast veel plezier hebben.
  Hopelijk gaan de boompjes veel vruchten geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vooral dat "geduldig" wachten.... volgens mij kunnen jullie de appels wel aan de boom kijken😂.
  Heerlijk om je tuin steeds mooier te zien worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fruitbomen in de tuin geven de tuin echt iets extra's. Ieder jaar is het weer een verrassing wat er in en om de bomen gebeurt. En ook hoe de oogst uitpakt.

  Fijne dag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

PIP bags

PIP bags ... dĂ© hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s