Doorgaan naar hoofdcontent

Blauw tinten

Dat ik dol op blauw ben, weten de meesten van jullie wel. Van kaartjes in blauw tinten maken, word ik dan ook een beetje extra blij. Het is zo'n leuk werkje om te doen deze collagekaarten maken. Het zoeken naar de juiste combinaties in kleuren, materialen en vlakverdeling. Zoeken, schuiven, knippen, plakken, stempelen. 


Het plaatje van de blauwe druifjes komt uit een kringloopgelukje. Een groot boek vol (snij)bloemen met informatieve teksten erbij. Leuk om alleen de bloemen te gebruiken, maar ook in combinatie met de tekst erbij vormen ze een mooie combinatie (net als deze). 


Het plaatje was te groot voor één kaart. Even puzzelen en denken bracht mij op het idee om het plaatje doormidden te knippen. Zo kon ik twee kaarten maken ... een tweeluik ;-)


Voor een jongentje dat 4 jaar wordt, ging ik ook aan de slag met blauw. Een kwartetkaart met een watervliegtuig vormt de basis. Bustickets, postzegels, washitape, papier en stempels in bijpassende tinten maken het kaartje compleet. 


PS: In m'n volgende blogpost lezen jullie het vervolg op de haar-doneer-actie van dochterlief. Jullie enthousiaste reacties waren hartverwarmend! Dank jullie wel. 

Reacties

  1. Ze zijn weer mooi en de bijpassende envelop maakt het af!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke materialen gebruik je voor je kaarten, het plaatje uit het boek, de kwartetkaart, de oude postzegels... Echt heel tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk weer. Alles past weer precies bij elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s