Doorgaan naar hoofdcontent

Vintage Verkade-plaatjes

Voorjaarsvakantie ... voorjaarszon (deze blog typ ik met de laptop op schoot buiten in het zonnetje) ... en in het kleinste kamertje van ons huis een beetje voorjaar!


Ook daar zijn de seizoenen vaak zichtbaar. Er hangt een leuk rekje met knoppen dat zich ideaal leent om te decoreren. 


Toen ik in de zomer van 2019 van werkplek wisselde, kreeg ik een heel leuk rekje vol met kaarten en lieve woorden van mijn collega's. Die kaarten hebben inmiddels een plekje in mijn bewaardoos gekregen. 


Het zwarte rekje hangt er nog steeds. Vorig voorjaar voorzag ik 'm van deze kaarten en in de herfst van deze exemplaren. Nu ging ik aan de slag met echte vintage Verkade-plaatjes.


Hoewel ik aan de ene kant van eenvoud houd, geniet ik ook erg van het creëren van collagekaarten. Het is een spel van passende kleuren en vlakverdeling en het zoeken naar een mooie balans hierin. Heerlijk ontspannen om te doen. Uitgebreid met alle spullen op tafel op zondagmiddag of 's avonds gewoon eventjes met een beperkt aantal spulletjes uit de knutselkast. Naast de Verkade-plaatjes (@mimihaarlemsale) voegde ik nog wat postzegels aan mijn knutseluitzet toe (@hippiestippieverkoopt). Heerlijke items om mee te werken. Met de Bingo-kaarten (@oldpapermill) ging ik een paar weken geleden ook aan de slag en maakte toen deze mannenkaarten.Een fijne zonnige zondag verder! 
Wij mogen de komende week van de voorjaarsvakantie genieten. Heerlijk!

Reacties

  1. Wat PRACHTIG! Je bent toch echt supercreatief hoor. Ik heb ook wel van dit soort spulletjes, maar ik kan er niks mee. Zeker geen collage maken. Misschien geniet ik daarom wel zo van jouw leuke werkjes.
    Fijne vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niks is fijner dan knutselen!!
    Hele fijne vakantie en geniet van alles wat er WEL is!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s

Liefde op het eerste gezicht

Dit zou zo maar mijn lievelingsjasje kunnen gaan worden. Wie vaker meeleest, weet dat ik van jasjes houd. Het staat netjes ... fijn voor naar het werk ... en als je een goed exemplaar kiest, zit het ook lekker. Jasje aan als het wat frisser is, maar ook handig om uit te kunnen doen als het wat warmer is. Dan moet je natuurlijk wel zorgen voor een mooi shirt of bloesje onder het jasje. Anders is het jasje uitdoen geen optie. Daarom in deze blogpost een fijn jasje met een mooi shirt eronder ;-) Soms zie je van die stoffen waar je direct verliefd op bent. Liefde op het eerste gezicht. Zo ook met deze twee stoffen. Ze kwamen via een nieuwsbrief mijn mailbox binnenrollen. Heel vervelend ;-) Klik klik klik naar de bijbehorende website. Omdat ik voor het komende seizoen nog wel een jasje kan gebruiken, stopte ik de stoffen gauw in mijn winkelmandje.  Ditmaal geen nieuwe patronen. Ik pakte het jasjespatroon van vorig najaar/winter er weer bij. Die zat zo lekker, dus voor herhaling vatbaar. Me