Doorgaan naar hoofdcontent

Echte schoonheid zit van binnen

Zoonlief bakt (weer)! Zijn baksel kreeg de naam "Echte schoonheid zit van binnen". 
"Dat is een leuke titel voor je blogpost, mam!" Van zulke creatieve ideeën maak ik natuurlijk graag gebruik. 


Vanochtend leverde hij zijn laatste (digitale) schoolopdracht van dit schooljaar in. Gisteren ontving hij van zijn fijne mentor zijn overgangsbewijs. Na dit bijzondere jaar eentje zonder cijfers. Maar zeker dik verdiend na het harde werken. Wennen was het zeker voor hem aan het begin van dit schooljaar. Van zijn veilige, vertrouwde basisschool naar de middelbare school waar hij ineens aan de bak moest en dat in een geheel nieuwe wereld. 


De kaften gaan van 't weekend van de boeken. Maandag mag hij ze inleveren. Geen huiswerk dit weekend, dus dan heb je ineens tijd over ... hij ging heerlijk aan de slag in de keuken. Net als toen ... maar wat is er inmiddels weer veel veranderd. Gelukkig maar!


Uit Het Makkelijke Bakboek maakte hij Amandelcakejes met blauwe bessen. Na een hap zie je de echte schoonheid. Dat heerlijke amandelmeel en die smakelijke blauwe bessen. Glaasje muntwater erbij en onze vrijdagmiddag kreeg een feestelijk tintje.


Fijn weekend! 


Reacties

 1. De cakejes zien er heerlijk uit en zo te lezen zijn ze dat ook. Fijn dat jouw zoon over is naar het volgende jaar. Dit schooljaar zal hij nooit vergeten en hopelijk worden de volgende jaren weer gewoon.

  Fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik krijg hier altijd zijn trek, als ik je blog bezoek!!
  Je zoon heeft gelijk, ze zien er prachtig uit, maar de echte schoonheid zit van binnen. Ze waren vast heerlijk.
  Wij vieren ik graag het weekend, zeker in deze hectische tijd.
  Wat hebben onze kinderen veel voor hun kiezen gehad, maar wat zijn ze flexibel geworden in het omgaan met teleurstellingen en het bijstellen van plannen. Dat hebben ze geleerd van deze tijd en dat nemen ze mee voor de rest van hun leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zien er van buiten al zo mooi uit, dus als de echte schoonheid van binnen zit, moeten ze wel heeeeel erg lekker zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lekkere baksels. Ik heb het boek opgezocht en op mijn verlanglijstje gezet. Het lijkt me heerlijk om eens te koekenbakken, en dan neem ik jouw blog als voorbeeld erbij. Complimenten aan je zoon hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo herkenbaar! Onze jongste staat op precies hetzelfde punt als jouw zoon en ook voor haar was de overgang pittig. Ook zij mag met een keurige cijferlijst door naar de 2e. Vandaag gaan we ook de boeken ontkaften. En verder lekker in de relaxstand vanaf nu!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes!Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier). Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-).Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje.Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes.Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren). Dus haakte ik nog meer poppetjes ... Heel …

Voetbalfeestje

We hebben goed gescoord vanmiddag! Want wat was het een leuk voetbalfeestje. Zoonlief boft maar met zulke gezellige, lieve klasgenootjes. Vorige week bezorgde hij deze uitnodigingen bij hen thuis.


Vanmiddag uit school smulden we samen van bolletjes met knackworst. Alles ging op! Met de goed gevulde buiken gingen we punten scoren in de achtertuin: dribbelen, flessenvoetbal, slalomestafette en binnen deden we blaasvoetbal. Tijd voor wat drinken met een lekkere cupcake. (Het recept vind je onderaan dit blogje.)Daarna knutselden we een voetbalstadion. Een groot succes! Jammer dat de tijd voorbij vloog, want ze hadden nog wel veel langer willen knutselen. Het idee komt van hier. Wij gebruikten dunne stokjes van de bouwmarkt en kleedden de doos verder nog aan met publiek, een scheidsrechter en een scorebord (met wasknijper om de puntentelling bij te kunnen houden).

Vervolgens een wedstrijdje voetballen op het voetbalveldje om de hoek. Als afsluiting was het "kantinetijd" met sportdr…

Een beter milieu ... #2

En dan is het alweer mei. We genoten van een heerlijke vakantie. Vooral thuis, maar ook in kleine beetjes buitenshuis. De tennislessen van zoonlief gingen weer van start. Voor een dagelijkse portie beweging fietste ik gezellig met hem mee. Tot aan de parkeerplaats. Verder niet. Ik naaide heel veel. De foto's moeten nog gemaakt worden. Binnenkort meer. Ook genoten we van een kopje koffie in het zonnetje of aan de keukentafel op de dagen dat de zon iets minder hard scheen. De kinderen kregen een opblaasboot. Daarmee was de vakantie in onze eigen achtertuin compleet! Nog bedankt trouwens voor jullie fijne reacties op deze blogpost. Erg leuk om te lezen!

Onder het motto "alle beetjes helpen" schreef ik twee maanden geleden deze blogpost

Ik breide er nog een "beetje" bij en zo ontstond deel 2. Ditmaal geen strepen in twee kleuren, maar strepen door twee verschillende steken te gebruiken. Geeft óók een leuk effect!

Zo breide ik dit vaatdoekje (op pen 3,5 mm met biolog…