Doorgaan naar hoofdcontent

Handige manden en fleurige slingers


"Ze" lagen al een tijd te wachten op onze nieuwe kapstok. "Ze" zijn de handige manden die ik haakte voor de sjaals, handschoenen en mutsen van de kinderen. Ik haakte ze volgens een Deens patroon. Nu moet je niet denken dat ik Deens kan hoor. Denemarken is een prachtig land waar ik graag komen, maar een talenknobbel heb ik niet. Wel kon ik ontcijferen wat lossen, vasten en (halve) stokjes waren. Tellen doen de Denen gewoon hetzelfde als wij ;-). Later kwam ik een patroon tegen dat er erg op lijkt of precies hetzelfde is ... gewoon in het Nederlands ... maar goed, "ze" waren al klaar en helemaal naar tevredenheid!



Inmiddels is ook de kapstok klaar. Samen met paps maakte ik van steigerbuizen en twee kastdeuren een nieuwe kapstok. De kastdeuren zijn van onze vorige linnenkast en hebben emotionele waarde voor ons. De linnenkast was niet bestand tegen nog een verhuizing, maar de deuren te mooi om geen tweede leven te schenken. Het hout heeft een mooie, warme sfeer. Perfect in combinatie met de stoere steigerbuizen. De manden aan de deurkastknoppen en wij kunnen alle jassen, sjaals, handschoenen en mutsen handig opbergen!



Ook haakte ik fleurige slingers. Ik haakte ze van mijn gewonnen bolletjes. Erbij kocht ik een bolletje in de kleur van het touw. Door een randje om alle slingers in dezelfde kleur te haken, is het mooi één geheel geworden. Nogmaals dank voor de mooie bolletjes, Annemarie! Eén projectje is af. De bolletjes zijn nog niet op, dus ik haak nog fijn verder met de vrolijke kleurtjes. 



Ze hangen aan de 43 jaar oude spiegel die bij mijn ouders op zolder stond. Van donker eiken naar crème kleurig en nu donker grijs passend bij onze deuren. Het patroon voor de vlaggetjes komt uit "Alles is haken", een prachtig boek vol haakpatronen (ook heerlijk om 's avonds op de bank in te bladeren ;-)).



Ben er blij mee ... met onze gezellige entree!



Reacties

  1. Het is een super gezellige entree geworden!

    Fraai knutselwerk!

    je trouwe volger

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw ik vind het heel stoer dat je gewoon een eigen kapstok hebt gemaakt. Erg leuk met steigerbuizen! Een eigengemaakte feestslinger is haast wel een must have voor zo'n creabea als jij 😉 Ook goed gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een must have ... dat klink leuk zeg! En je hebt helemaal gelijk. Die mag niet ontbreken in ons huis. Erg leuk om te haken zo'n slinger, dus wie weet volgen er nog meer!

      Verwijderen
  3. Stoer, je eigen kapstok maken.
    Jij kan echt alles he?!
    En je tassen zijn ook super leuk geworden, staat mooi zo aan die kapstok.
    En gezellig, met de vlaggen erbij.
    Lekker he, zo in deze tijd van het jaar, je huis gezellig maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, vind ik ook, Daphne. De avonden weer wat korter. Een gezellig huis is dan extra fijn! De herfst is ook zo'n leuk seizoen voor decoraties in huis.

      Verwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!