woensdag 2 november 2016

Handige manden en fleurige slingers


"Ze" lagen al een tijd te wachten op onze nieuwe kapstok. "Ze" zijn de handige manden die ik haakte voor de sjaals, handschoenen en mutsen van de kinderen. Ik haakte ze volgens een Deens patroon. Nu moet je niet denken dat ik Deens kan hoor. Denemarken is een prachtig land waar ik graag komen, maar een talenknobbel heb ik niet. Wel kon ik ontcijferen wat lossen, vasten en (halve) stokjes waren. Tellen doen de Denen gewoon hetzelfde als wij ;-). Later kwam ik een patroon tegen dat er erg op lijkt of precies hetzelfde is ... gewoon in het Nederlands ... maar goed, "ze" waren al klaar en helemaal naar tevredenheid!Inmiddels is ook de kapstok klaar. Samen met paps maakte ik van steigerbuizen en twee kastdeuren een nieuwe kapstok. De kastdeuren zijn van onze vorige linnenkast en hebben emotionele waarde voor ons. De linnenkast was niet bestand tegen nog een verhuizing, maar de deuren te mooi om geen tweede leven te schenken. Het hout heeft een mooie, warme sfeer. Perfect in combinatie met de stoere steigerbuizen. De manden aan de deurkastknoppen en wij kunnen alle jassen, sjaals, handschoenen en mutsen handig opbergen!Ook haakte ik fleurige slingers. Ik haakte ze van mijn gewonnen bolletjes. Erbij kocht ik een bolletje in de kleur van het touw. Door een randje om alle slingers in dezelfde kleur te haken, is het mooi één geheel geworden. Nogmaals dank voor de mooie bolletjes, Annemarie! Eén projectje is af. De bolletjes zijn nog niet op, dus ik haak nog fijn verder met de vrolijke kleurtjes. Ze hangen aan de 43 jaar oude spiegel die bij mijn ouders op zolder stond. Van donker eiken naar crème kleurig en nu donker grijs passend bij onze deuren. Het patroon voor de vlaggetjes komt uit "Alles is haken", een prachtig boek vol haakpatronen (ook heerlijk om 's avonds op de bank in te bladeren ;-)).Ben er blij mee ... met onze gezellige entree!6 opmerkingen:

 1. Het is een super gezellige entree geworden!

  Fraai knutselwerk!

  je trouwe volger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw ik vind het heel stoer dat je gewoon een eigen kapstok hebt gemaakt. Erg leuk met steigerbuizen! Een eigengemaakte feestslinger is haast wel een must have voor zo'n creabea als jij 😉 Ook goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een must have ... dat klink leuk zeg! En je hebt helemaal gelijk. Die mag niet ontbreken in ons huis. Erg leuk om te haken zo'n slinger, dus wie weet volgen er nog meer!

   Verwijderen
 3. Stoer, je eigen kapstok maken.
  Jij kan echt alles he?!
  En je tassen zijn ook super leuk geworden, staat mooi zo aan die kapstok.
  En gezellig, met de vlaggen erbij.
  Lekker he, zo in deze tijd van het jaar, je huis gezellig maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vind ik ook, Daphne. De avonden weer wat korter. Een gezellig huis is dan extra fijn! De herfst is ook zo'n leuk seizoen voor decoraties in huis.

   Verwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...