dinsdag 8 november 2016

Stoere pennenblikjes en rose knikkerzakken

Van twee oude spijkerbroeken van zoonlief en 4 lege knakworstblikjes maakte ik stoere pennenblikjes. Reuze handig op de "werktafel" van de kinderen. 


Ons nieuwe huis voorzag in een fijne extra hoek in de woonkamer. We maakten een lage tafel van 2,5 meter breed. Deze doet nu dienst als tafel voor de kinderen om aan de spelen met Lego, tekenen en knutselen. Mochten ze over een paar jaar de tafel ontgroeid zijn dan transformeren we deze tafel naar een sidetable voor de gezelligheid. Multifunctioneel dus ;-).


Sinds zaterdag hangen er twee vintage-posters boven deze tafel. Tijdens de verhuisverkoop op de school van onze kinderen zag ik ze hangen. Qua kleur prachtig bij onze blauwe kast, bedacht ik. Dat had ik goed ingeschat bleek bij thuiskomst. Ook naar tevredenheid van manlief. Extra leuk vind ik het dan. 


Terwijl we de posters ophingen (hij de boor en ik de stofzuiger ... herkenbaar?), zeiden we tegen elkaar: "Waarschijnlijk zijn de posters ouder dan wij zijn." Love it!


Op verzoek van een (bijna) 5-jarig meisje naaide ik een rose knikkerzak. Ook voor haar zusje maakte ik er één. De knikkerzak viel in de smaak. Naast twee blije meisjes ook een blije moeder ... geen rondslingerende knikkers meer!


8 opmerkingen:

 1. Leuk al die zakken die je maakte. Toen onze (4) kinderen klein waren, heb ik die ook eindeloos gemaakt. Zakken voor knikkers, kastanjes en nog veel meer. Ook hele handige kadootjes vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar ... een zakje voor van alles en nog wat. Ook al geregeld - gevuld met een kaartje en geld - door de kinderen op een kinderfeestje laten geven. Valt altijd goed in de smaak.

   Verwijderen
 2. Wat heb je dat weer leuk bedacht die pennenbakjes!
  En ik vind je postervondst erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!
   Ben super blij met de posters. Geniet steeds even als ik ze zie hangen.

   Verwijderen
 3. Leuk he, dingen maken van spijkerstof?!
  Ik heb veel oude broeken liggen, maakt ook al verschillende dingen.
  Dit zit ook altijd nog in mijn hoofd, maar de naaimachine staat alweer een tijdje werkeloos onder mijn tafel.
  De spijkerzakjes passen heel mooi bij de platen, echt een leuk kinderhoekje zo.
  En je knikkerzakjes, gewoon TE leuk weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, super leuk om van oude spijkerbroeken weer iets nieuws te maken. Ben gek op de stoere uitstraling die je er mee creëert.
   Dank je wel weer voor je gezellige reactie!

   Verwijderen
 4. Wat ben je toch creatief! En wat ziet het er gezellig uit bij je.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...