Doorgaan naar hoofdcontent

Stoere pennenblikjes en rose knikkerzakken

Van twee oude spijkerbroeken van zoonlief en 4 lege knakworstblikjes maakte ik stoere pennenblikjes. Reuze handig op de "werktafel" van de kinderen. 


Ons nieuwe huis voorzag in een fijne extra hoek in de woonkamer. We maakten een lage tafel van 2,5 meter breed. Deze doet nu dienst als tafel voor de kinderen om aan de spelen met Lego, tekenen en knutselen. Mochten ze over een paar jaar de tafel ontgroeid zijn dan transformeren we deze tafel naar een sidetable voor de gezelligheid. Multifunctioneel dus ;-).


Sinds zaterdag hangen er twee vintage-posters boven deze tafel. Tijdens de verhuisverkoop op de school van onze kinderen zag ik ze hangen. Qua kleur prachtig bij onze blauwe kast, bedacht ik. Dat had ik goed ingeschat bleek bij thuiskomst. Ook naar tevredenheid van manlief. Extra leuk vind ik het dan. 


Terwijl we de posters ophingen (hij de boor en ik de stofzuiger ... herkenbaar?), zeiden we tegen elkaar: "Waarschijnlijk zijn de posters ouder dan wij zijn." Love it!


Op verzoek van een (bijna) 5-jarig meisje naaide ik een rose knikkerzak. Ook voor haar zusje maakte ik er één. De knikkerzak viel in de smaak. Naast twee blije meisjes ook een blije moeder ... geen rondslingerende knikkers meer!


Reacties

 1. Leuk al die zakken die je maakte. Toen onze (4) kinderen klein waren, heb ik die ook eindeloos gemaakt. Zakken voor knikkers, kastanjes en nog veel meer. Ook hele handige kadootjes vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar ... een zakje voor van alles en nog wat. Ook al geregeld - gevuld met een kaartje en geld - door de kinderen op een kinderfeestje laten geven. Valt altijd goed in de smaak.

   Verwijderen
 2. Wat heb je dat weer leuk bedacht die pennenbakjes!
  En ik vind je postervondst erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!
   Ben super blij met de posters. Geniet steeds even als ik ze zie hangen.

   Verwijderen
 3. Leuk he, dingen maken van spijkerstof?!
  Ik heb veel oude broeken liggen, maakt ook al verschillende dingen.
  Dit zit ook altijd nog in mijn hoofd, maar de naaimachine staat alweer een tijdje werkeloos onder mijn tafel.
  De spijkerzakjes passen heel mooi bij de platen, echt een leuk kinderhoekje zo.
  En je knikkerzakjes, gewoon TE leuk weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, super leuk om van oude spijkerbroeken weer iets nieuws te maken. Ben gek op de stoere uitstraling die je er mee creëert.
   Dank je wel weer voor je gezellige reactie!

   Verwijderen
 4. Wat ben je toch creatief! En wat ziet het er gezellig uit bij je.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes!Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier). Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-).Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje.Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes.Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren). Dus haakte ik nog meer poppetjes ... Heel …

Een beter milieu ... #2

En dan is het alweer mei. We genoten van een heerlijke vakantie. Vooral thuis, maar ook in kleine beetjes buitenshuis. De tennislessen van zoonlief gingen weer van start. Voor een dagelijkse portie beweging fietste ik gezellig met hem mee. Tot aan de parkeerplaats. Verder niet. Ik naaide heel veel. De foto's moeten nog gemaakt worden. Binnenkort meer. Ook genoten we van een kopje koffie in het zonnetje of aan de keukentafel op de dagen dat de zon iets minder hard scheen. De kinderen kregen een opblaasboot. Daarmee was de vakantie in onze eigen achtertuin compleet! Nog bedankt trouwens voor jullie fijne reacties op deze blogpost. Erg leuk om te lezen!

Onder het motto "alle beetjes helpen" schreef ik twee maanden geleden deze blogpost

Ik breide er nog een "beetje" bij en zo ontstond deel 2. Ditmaal geen strepen in twee kleuren, maar strepen door twee verschillende steken te gebruiken. Geeft óók een leuk effect!

Zo breide ik dit vaatdoekje (op pen 3,5 mm met biolog…

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ...

Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk!


Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht.


Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken.


Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen. 
De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-speelveld". Aan de tas hing ik een kaart…