Doorgaan naar hoofdcontent

Pasta van schorseneren

Bij ons om de hoek zit een bio-kiosk. Geregeld fiets ik er even langs om wat groente te halen. Vorige week ging ik samen met dochterlief schorseneren halen. Terwijl dochter vroeg wat ik er van wilde gaan maken, draaide de mevrouw voor ons zich om. Ze herkende ons recept, maar had ook nog andere lekkere ideeën. 


Zij maakte ook vaak pastaslierten van schorseneren samen met spinazie-pesto. Dat klonk dochterlief lekkerder in de oren dan de ovenschotel die ik in gedachten had. De mevrouw legde uit wat ze verder nog toevoegde, maar gaf vooral ook aan toe te voegen wat er in huis is. 


Dit heb je nodig voor 4 personen: 

Voor de pesto:
  • 100 gram spinazie
  • 50 gram ongebrande cashewnoten
  • 50 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook 
  • sap van een halve citroen
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • peper & (Keltisch) zout naar smaak 

En verder: 
  • 1 kg schorseneren
  • (Keltisch) zout naar smaak
  • 250 gram in plakjes gesneden en gebakken champignons 
  • Sla (plus eventueel wat snoeptomaatjes)
  • Parmezaanse kaas om te garneren
  • Handje gehakte noten (bijvoorbeeld hazelnoten) 


Doe alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine en maal dit tot een smeuïg geheel. Je kunt dit ook met een staafmixer doen.

Was de schorseneren eerst goed.
Snijd de uiteinden aan beide kanten eraf.
Verwijder de schil met een dunschiller. 
Was ze nogmaals. 
Leg de schorseneren plat op het aanrecht (of snijplank) en schaaf er linten van. 
Leg de linten in een pan met koud water terwijl je linten schaaft van de andere schorseneren. Zo blijven de schorseneren mooi op kleur. 
Kook de schorseneren-linten 4 à 5 minuten (voeg een beetje zout toe aan het kookwater).

Schenk het kookvocht af en meng de pesto en champignons door de schorseneren-linten. Serveer met sla, gehakte noten en geraspte Parmezaanse kaas.


Ongeveer 2/3 van de pesto deed ik door de schorseneren-linten. De rest smulden we op op een cracker met hüttenkäse / cottage cheese en een beetje sla.

Reacties

  1. Ik heb nog nooit schorseneren gegeten. Met dit recept zou ik het wel eens kunnen proberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

Gebreide pompoen (met patroon)

Na het prachtige schoolreisjes-weer van afgelopen woensdag, hebben we vandaag echt herfstweer. (Tussen twee haakjes ... ik mocht met de kinderen mee op schoolreis. We genoten van een geweldige dag. Heel geslaagd!) Ook in de natuur zie je al herfstverschijnselen. De avonden worden merkbaar korter, vorige week was het mistig toen ik onderweg was naar mijn werk en de dauw was prachtig zichtbaar op de vrouwenmantel in de achtertuin. Naast kerst vind ik dat de herfst zich ook zo goed leent voor leuke decoraties en "hoekjes" in huis. Ik mag ons huis graag in herfstige sferen brengen. Ieder jaar zijn er terugkerende decoraties en ook ieder jaar wel iets nieuws. Vorig jaar haakte ik een herfstblad dat ook dit jaar een mooi plekje gaat krijgen in ons raamwerk . Ook de paddenstoel ga ik weer een leuk plekje geven. Onder het label herfst vind je meer. Dit jaar breide ik voor het eerst een herfstdecoratie. De gebreide pompoen staat alvast gezellig te wezen op één van de ta...

Havermoutkoek

Op zoek naar lekkers (zonder geraffineerde suikers) kwam ik op het wereld wijde web allerlei heerlijkheden tegen. Ik voegde er een beetje fantasie van mijzelf aan toe en ... voilà, daar kwam een heerlijke havermoutkoek uit de oven! Dit heb je nodig:  150 gr. havermout 150 gr. volkorenmeel 100 gr. geraspte kokos 75 gr. rozijnen 50 gr. gehakte noten 1 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden) rasp van een sinaasappelschil 1 tl kaneel snufje zout 5 el appelstroop 2 el honing 2 el water 150 gr. gesmolten boter Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 (hetelucht: 160) graden Celsius.  Vet een bakblik in of bekleed het blik met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten  in een kom. Meng alle natte ingrediënten  in een andere kom. Alles goed door elkaar mengen en verdelen over het bakblik. Bak dit ongeveer 15 minuten in de oven. Na het bakken een klein beetje af laten koelen en met een spatel in stukken verdelen.  In ee...