Taart voor mijn verjaardag!
Een heerlijke volkorencake met slagroom en frambozen. Ik bakte 'm in m'n nieuwe bakblik. Leuke vorm, hè?
Ook zin in volkorencake? Dit heb je nodig:
- 200 gram zachte roomboter
- 200 gram (riet)suiker
- 3 eieren
- 50 ml melk
- 200 gram volkorenmeel
- 8 gram bakpoeder
- snuf zout
- sap van een halve citroen
- 1 tl vanillepoeder (hier staat een Deens potje in de kast; vanillesuiker kan ook)
- slagroom en frambozen (of ander fruit)
Zo maak je de volkorencake:
- Verwarm de oven voor op 170 graden (of 150 graden hete lucht).
- Mix de boter en suiker ongeveer 5 minuten.
- Mix de eieren er één voor één doorheen en vervolgens ook de melk.
- Voeg het volkorenmeel, bakpoeder, zout, citroensap en vanillepoeder toe. Meng dit er doorheen tot een mooi egaal beslag.
- Vet het bakblik in en bepoeder met bloem. (Dit kan ook een gewoon langwerp cakeblik zijn.)
- Giet het beslag in de vorm.
- Bak de cake ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een caketester of satéprikker er droog uitkomt.
Als de cake afgekoeld is, kun je toefjes slagroom op de cake spuiten en versieren met frambozen (of ander fruit). Ook zonder slagroom en fruit is deze cake heerlijk!
Wat een feestelijke taart, ziet er verrukkelijk uit!!
BeantwoordenVerwijderenSmullen maar………groetjes Ans
Gefeliciteerd!
BeantwoordenVerwijderen