De tijd vliegt ... het is al weer de tweede vrijdag van de maand. Tijd om een lekker recept te delen. Een initiatief van Elisabeth. Op haar blog vind je nog meer lekkere ideeën.
Afgelopen zaterdag was het "Kom in de Kas". Wij namen een kijkje bij zoonlief die als zaterdagbaantje bij een witlofkweker werkt. Er was gelegenheid om witlof te kopen en uiteraard namen wij wat mee.
Als ik werk, leg ik 's morgens zo veel mogelijk voor het eten klaar op het aanrecht. Een briefje met aanwijzingen erbij of een linkje naar Pinterest in de gezinsapp. Dinsdagochtend stond dit mandje klaar. Alleen de witlof legde ik nog even terug in de koelkast, want die bewaar je koel en donker.
Bij thuiskomst stond het eten klaar. Boffen met zulke goede koks in huis!
Ook zin in zo'n frisse witlofsalade?
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
- ongeveer 500 gram witlof
- banaan, mandarijn, appel, druiven of ander fruit dat je lekker vindt
- handje walnoten
- handje rozijnen
- 2 el yoghurt
- 2 el mayonaise
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Zo maak je de salade:
- Verwijder het kontje van en de harde kern uit de witlof. Snijd de witlof vervolgens in reepjes.
- Snijd het fruit in stukjes.
- Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, olijfolie, peper en zout.
- Meng de witlof, het fruit, de walnoten en rozijnen. Voeg tot slot de dressing toe.
Wij aten er krieltjes met roomboter en een (vegetarische) kaasschnitzel bij. Serveren met gekookte aardappelen en/of een stukje vlees kan uiteraard ook.
Eet smakelijk!
Oh, dat is heerlijk bij thuiskomst... Je boft enorm!
BeantwoordenVerwijderenIk heb ooit weleens een witlofsalade met mandarijn gemaakt, maar ik vond het erg bitter.
Meer fruit en rozijnen toevoegen maakt het waarschijnlijk een stuk zoeter.
Leuk recept van je, Ilse en ik ga dit een keertje maken!
Lekker fris door de toevoeging van het fruit en de yoghurt. Wat fijn dat je zulke goede koks in huis hebt!
BeantwoordenVerwijderenDat is goed geregeld bij jullie thuis! Bij mij ook, hoor, mijn man is dol op koken! Hmm, lang geleden dat we witlof aten en ik vind dat best wel lekker. De rozijntjes zou ik weglaten, daar ben ik geen liefhebber van.
BeantwoordenVerwijderenEten wij ook regelmatig, witlof rauw noemen wij dat, vinden het heerlijk! Een leuk bijbaantje voor je zoon.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes en een fijn weekend, Anita
Heerlijk, een witlofsalade. Dit is weer een goede variant.
BeantwoordenVerwijderenEen tijd geleden dat we witlofsalade hebben gegeten, dat is wel weer een keer een goed idee. Dankjewel!
BeantwoordenVerwijderenOh heerlijk! Met dat fruit zo lekker fris! Lang geleden dat ik een witlofsalade gemaakt heb. Dank je voor het recept. En wat handig dat er mensen bij je thuis wonen die kunnen koken!
BeantwoordenVerwijderenCustard bij mijn appeltaart doe ik ook regelmatig. Dit was echt het meest simpele basisrecept..
Wat leuk dat je bij de kas waar je zoon werkt kon kijken en daar meteen witlof hebt gekocht. Je hebt het ook allemaal goed voorbereid voor de kok van die dag. Zo'n salade is heerlijk. Dit was vroeger een van de eerste salades die mijn moeder maakte. Het recept stond destijds (als een advertentie) in een vrouwenblad. Er werden nog wel blokjes kaas toegevoegd. In jouw geval zit de kaas in de schnitzel. Krieltjes vind ik er wel veel lekkerder bij dan gekookte aardappels.
BeantwoordenVerwijderenJe lekkere recept is mij niet vreemd en komt hier vaak op tafel in allerlei variatie in zomer en winter.
BeantwoordenVerwijderenVoor de salade maak ik altijd eerst de dressing in de schaal en daar komt de gesneden lof en de rest bij,zo krijgt de witlof geen kans om naar bruin te verkleuren omdat ze direct met zuur in aanraking komt.
Helemaal leuk dat je in de kas kan kijken en kopen waar je zoon werkt,mooie foto van hem met op de voorgrond die prachtige witlof.
Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com
Hier wordt ook vaak voor mij gekookt, mijn man is de kok in huis.
BeantwoordenVerwijderenZiet er héérlijk uit, deze salade
Oh lekker, ik heb een bijna zelfde recept.
BeantwoordenVerwijderenSalade zijn we hier dol op.