Voor de zesde keer is hier op de tweede vrijdag van de maand een recept. Het is een initiatief van Elisabeth om een recept te delen om zo elkaar te inspireren.
Deze week is het "Nationale week zonder vlees". Nu eten wij al heel lang niet meer dagelijks vlees. Door de week heen is het ongeveer half met en half zonder vlees. In 2021 en 2022 deden we mee aan de "Nationale week zonder vlees" en schreef ik hier twee blogberichten over (zie linkjes). Een hele week zonder vlees eten vraagt nog weer een andere receptenplanning. Maar zulke uitdagingen ga ik graag aan. Het is een mooi stukje bewustwording van de impact op de wereld waar we zelf invloed op uit kunnen oefenen.
Inmiddels heb ik heel wat recepten zonder vlees verzameld en vandaag deel ik een recept dat ik onlangs tegenkwam. Voor het koor waarbij ik zing, verzorg ik de PR. Dat betekent dat ik geregeld berichten op Facebook plaats om activiteiten te promoten. En tja ... dan kom je ook wel eens andere dingen tegen ;-)
Zo kwam er een filmpje van een pastagerecht voorbij. Heel eenvoudig om te maken en heerlijk van smaak. Ondertussen heb ik het recept met twee vriendinnen gedeeld en ook bij die gezinnen viel dit gerecht in de smaak. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden ...
Dit heb je nodig voor vier personen:
- 300 gram pasta
- 1 courgette in plakjes
- 250 gram snoeptomaatjes
- 250 gram (kastanje)champignons in plakjes
- potje zongedroogde tomaten (eventueel wat kleiner snijden)
- 1 gesnipperde ui
- kuipje kruidencrème (Boursin, Paturein of een huismerk)
- Peper, zout en Italiaanse kruiden
- Parmezaanse kaas
Leg alle groenten en (in het midden) de kruidenkaas in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met peper, zout en de kruiden. Zet dit gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius. Kook ondertussen de pasta.
Haal de schaal uit de oven en plet de snoeptomaatjes. Hussel alles door elkaar.
Voeg de pasta toe en meng er door heen.
Serveer met Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Meer receptideeën (zonder vlees) vind je via bovenstaande linkjes.
Ga je ook een kijkje nemen bij de andere bloggers? Je vindt ze via de blog van Elisabeth.
Fijne vrijdag!
Dat ziet er geweldig uit en nog gemakkelijk te maken ook!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk recept en ziet er zo mooi uit in de ovenschaal. Eigenlijk zonde om voor opdienen door elkaar te rommelen voor het op tafel komt. Zelf hou ik namelijk erg van dingen apart eten.
BeantwoordenVerwijderenGaat onmiddellijk in mijn digitale receptenboek. Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenDit ziet er lekker uit en ik mis het vlees niet. Wij eten ook niet iedere dag vlees en sowieso niet grote hoeveelheden.
BeantwoordenVerwijderenWe eten weinig vlees, dus dit recept is heel welkom!
BeantwoordenVerwijderenLekker en makkelijk, dit ga ik beslist maken !
BeantwoordenVerwijderenDat is nog eens makkelijk, een recept om te onthouden. Allemaal lekkere ingrediënten, dus met de smaak zit het wel goed :-) Groetjes Anita
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk recept. Gaan we zeker maken, want het is vol groente en makkelijk. Top!
BeantwoordenVerwijderenWat ziet dat er leuk en lekker uit in de ovenschaal, ga ik zeker proberen.
BeantwoordenVerwijderen