Doorgaan naar hoofdcontent

Baggy Jeans

Stof en patroon lagen al een poosje klaar, maar andere projecten gingen voor. Nu de jurken, korte broeken en rokken weer de kast ingaan, had ik zin om aan de slag te gaan met deze lange broek.


Nienke lanceerde een super leuk patroon voor een baggy jeans geschikt voor een niet rekbare stof. Vaak val ik tussen twee maten in voor een broek. Ditmaal ging ik voor de kleinere maat. Qua taille kan dat altijd prima. Bij deze baggy jeans blijft er ook genoeg ruimte over op de heupen en bovenbenen. Want té baggy hoefde voor mij dan ook weer niet. Het patroon zit vol leuke details: zakken, stiksels, muntenzakje, plooien ... Zo'n broek vol details vind ik zo leuk om te maken. Een mooie uitdaging om alle stiksels netjes recht te krijgen. Met zo'n uitdaging doe je mij een groot plezier! Ook voegde ik weer "spijkertjes" toe voor het échte spijkerbroeken-gevoel. 

Gistermiddag zongen we tijdens de huwelijksviering van één van onze koorleden op deze mooie locatie en ik had m'n nieuwe broek aan ;-) Samen met deze blouse die ik in het voorjaar maakte en in deze blogpost voorbij kwam.


Patroon: #008 Baggy Jeans - atelier NieNie
Stof: denim dark navy non stretch jeans (350 gram, 100% katoen) - atelier NieNie 


Reacties

  1. Wat een leuke broek! De plooien vallen prachtig en de spijkertjes maken het inderdaad helemaal af.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een toffe broek de Baggy Jeans, mooi model en staat je prachtig. Het vele stikwerk is goed gelukt, mooie uitdaging.
    Veel draagplezier. Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!