Doorgaan naar hoofdcontent

De club van 4 & Hemelvaart

Het is inmiddels een traditie geworden ... met Hemelvaart in Eastermar met "de club van 4". In mijn studententijd deed ik recreatiewerk op een camping. In 1998 ontmoette ik Renate. Twee jaar later - in 2000 - werd ons clubje met twee jongens uitgebreid en ontstond "de club van 4". Zo noemen we ons viertal altijd. 


Toen we stopten met het recreatiewerk bleven we elkaar een paar keer per jaar ontmoeten. Soms was dit lastig in een weekend te plannen in verband met sportactiviteiten. Op Hemelvaartsdag elkaar treffen, lukte ieder jaar wel. Ondertussen gaan we al 20 jaar met Hemelvaart naar het huisje van één van de ouders in Eastermar. 


De eerste jaren altijd met z'n vieren. Inmiddels zijn we met z'n veertienen. Tussen de middag soep met knackworstjes en 's avonds barbecueën. Tussendoor varen in de motor- of zeilboot en gezellig bijkletsen. Aan het programma wordt niet zo veel veranderd, want ieder jaar is het zo weer feest.


Dit jaar knoopten we er twee nachtjes bij aan. Op een kleine camping in Eastermar gaven we onze caravan en tentje voor de kinderen een plekje. Een heel rustige camping waar plek is voor zes kampeermiddelen. Gedurende onze twee nachtjes verbleven er geen andere mensen. We hadden gewoon een privé-plek ;-) Het was een mini-vakantie van twee nachtjes, maar het voelt alsof we twee weken weg geweest waren. Heerlijk zo'n break!Onze nieuwe caravan is heel neutraal ingericht. Dat oogt heel rustig en is heel fijn, maar ik miste wel een beetje gezelligheid. De witte gordijntjes liet ik hangen, maar de bruine gordijntjes verving ik voor geblokte exemplaren in een mooie staal-blauwe kleur. 


Op de bank een paar kussen. Het garen voor het gehaakte exemplaar haalde ik op de handwerkbeurs in februariDe andere twee kussens zijn van oude spijkerbroeken en aan de achterkant restanten spijkerstof. De één is een restant van rok Fenna (uit de vorige blogpost) en de andere eentje die nog op zolder lag. 
Van een restant van het kussengaren haakte ik nog een bloempotje. Een heerlijk knus huisje zo. Van 't zomer gaan we met ons witte huisje naar Denemarken. Zo'n zin in!


Reacties

 1. Wat een sfeertje heb je gecreëerd in het witte huisje op wielen. Fijn om te lezen dat Hemelvaartsdag met de club van 4 weer gezellig was. Mooi weer om te kamperen in alle rust met veel groen en rust om jullie heen. Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezelligheid en een leuke traditie om elk jaar weer met Hemelvaart te doen.
  Jullie minivakantie erachteraan is natuurlijk een rop idee, zeker nu je een caravan hebt!!
  En.... niks leukers dan een caravan naar eigen smaak oppimpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke groep zijn jullie. Natuurlijk moest de caravan opgeleukt worden, je bent niet voor niks een bezige bij. Het is echt heel gezellig en ik snap dat jullie erg blij met de caravan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een berichtje achterlaat!
Dank je wel!

Populaire posts van deze blog

Afscheidscadeautjes

De vakantie staat voor de deur ... In mijn vorige blogpost schreef ik over de tas als afscheidscadeau voor de bijzondere juf van zoonlief. Ik maakte nog veel meer afscheids- en bedankcadeautjes! Afscheidscadeautjes voor mijn collega's. Na de zomervakantie wacht een nieuwe uitdaging (lees het hier) . Ik wilde graag zelf iets maken voor mijn collega's. Ze kennen mij toch als een creatieve collega ;-). Om hen veel geluk voor de toekomst te wensen, haakte ik heeeeel veel gelukspoppetjes. Een beetje geluk kan iedereen gebruiken en aangezien gelukt heel onwiskundig is ... je moet het namelijk delen om te vermenigvuldigen ... een toepasselijk cadeautje. Van twee houten kralen, een sleutelhangerring en allemaal verschillende kleuren katoen maakte ik deze gelukgspoppetjes. Terwijl ik aan het haken was, bedacht ik mij dat het ook leuke cadeautjes zijn voor de meesters en juffen om hen te bedanken voor het leuke schooljaar (net als voorgaande jaren) . Dus

Leuk geld geven

Op blogland hoor ik het vaker ... even iets leuks maken voor een jarige die geld als wens heeft ... Het is besmettelijk, want zoon- en dochterlief maken ook graag iets leuks om het geld heen om cadeau te geven als ze naar een feestje gaan. We hebben al van alles en nog wat gemaakt: enveloppen van een oude atlas , zonnebrilhoesjes , cadeautasjes , ... Dochterlief had een feestje aan het water, dus iets met water leek haar wel leuk. Ze herinnerde zich het cadeautje dat ze zelf kreeg voor haar verjaardag. Zoonlief, die dol op woordgrapjes is, zag ook de humor van dit cadeautje wel in. "Zwemmen in het geld!" En zo zwommen er vijf eendjes in het geld! Voor het volgende feestje bedachten we iets anders. "In geval van nood glas breken." Mochten jullie nog ideetjes zoeken om "leuk geld te geven" ... hierbij wat inspiratie!

PIP bags

PIP bags ... dé hit op Instagram ... Ik was gewaarschuwd ... het zou verslavend zijn ... toch begonnen ... en ja, ze hebben gelijk! Voor wie denkt: "Waar heb je het over? Pip bags?" Dit zijn kleine gehaakte zakjes die je vult met bonen, mais, steentjes of kraaltjes. Je kunt er van alles en nog wat mee doen. Het zijn net pittenzakjes. Die kennen jullie vast wel van de gymles. Laura @dehaakzolder heeft dit leuks bedacht. Heel eenvoudig om te maken. Een heerlijk werkje om 's avonds te doen met een muziekje erbij. En het leuke is dat je ongeveer 7 gram katoen nodig hebt per zakje. Dus ideaal om je mandje restanten te laten slinken. Voor een jarige job die 5 jaar werd, haakte ik blauwe en groene PIP bags. Van een pijp van een oude spijkerbroek naaide ik een tas, zodat hij de PIP bags makkelijk mee kan nemen en handig op kan bergen.  De voorkant voorzag ik met mijn Bobbinhood van zijn naam. De achterkant kreeg een "kruisje-nulletje-s